красота

Вести old

slava.bg : Новите звездни терапии за съвършена кожа

Новите звездни терапии за съвършена кожа

За да си осигурите свежа, гладка и еластична кожа, без пигментации и разширени пори, дерматолозите препоръчват различни процедури. Но кои са те според д-р Мария Тончева, дерматолог и магистър по естетична медицина от Университета в Ница, международен лектор и тренер по миниинвазивни процедури? Сред нейните VIP пациенти са водещите Десислава Стоянова, Марияна Векилска и Гергана Малкоданска, които се доверяват на нейното експертно мнение и професионализъм.

Сред топ ефективни процедури в момента са  мезо-пил терапията, ускорената автоложна тъканна регенерация (патентован метод) и биорегенеративен филър. Д-р Тoнчева има дългогодишна практика на Харли Стрийт в Централен Лондон, улицата популярна като Уолстрийт на естетиката и красотата.

Наскоро българският дерматолог патентова свой метод за запазване на младостта, заради който лети всяка седмица до Острова, за да обучава лекари. Свежото и младежко излъчване зависи предимно от два фактора, отразяващи състоянието на кожата – гладкият и без несъвършенства тургур на повърхността и количеството и състоянието на колагена под повърхностния слой. Mesopeel е комплексен подход, изграден върху класическата схема пилинг и мезотерапия. Перфектното им съчетание води до стимулиране на синтеза на нов еластин и колаген, отговорни за по-здрава, блестяща и сияйна кожа.

Химическият пилинг е необходима и задължителна базова процедура. Тъй като регенеративните процеси се стимулират отвътре навън, отстраняването на мъртвия рогов слой е особено важно. С напредване на възрастта, подобно на забавянето на всички обмени процеси в организма,  функцията на кожата да се самоизлющва се забавя, в следствие на което тя постепенно загрубява, изгубва блясъка и свежестта си. От пилинг се нуждаят всички, и особено кожа с хиперпигментация, бръчки или омазняване.

Лекият пилинг Light Peel може да се прави целогодишно, без притеснение от повишаване на чувствителността на кожата към слънчеви лъчи и появата на пигментации. Резултатът е видим  още от първата процедура, тенът се избистря и придобива свеж и сияен вид. Но това не е достатъчно, за да накараме кожата да се регенерира в дълбочина. За да предотвратим преждевременното стареене се нуждаем от мезотерапия, хит процедура в областта на естетичната медицина и дерматология.

Тя продължава да е истинска революция в областта, тъй като доставя активни съставки директно и дълбочина. Подобрява качеството на кожата при вече видими промени, свързани с преждевременното стареене и забавя дегенеративните процеси, протичащи в дълбоките слоеве на кожата. С мезотерапията се цели ревитализация на лицето, оформянето на овала и повишаване на еластичността, плътността и тонуса на кожата.

За Златен стандарт в естетичната медицина е обявена патентованата формула на NCTF 135, включваща  59 активни съставки с биологичен произход и хиалуронова киселина. Всички компоненти са в съвършено съотношение помежду си, за да балансират успешно биологичните процеси и микроциркулацията, стимулирайки метаболизма на клетъчно ниво. А резултатът е естествено увеличени запаси на колаген, еластин и хиалуронова киселина в кожата. NCTF 135 може да се прилага на лице, шия, деколте, ръце, както и върху кожата на скалпа при косопад.

На сцената или на екрана, кожата на популярните лица трябва винаги да изглежда възхитително. Известните също могат да се събудят с пъпки или фини линии. И когато някоя звезда спешно се нуждае от корекция, изпраща SOS съобщение на дерматолога си. Изключителен интерес, не само сред родните знаменитости, но и на световния червен килим, предизвиква терапията със собствена кръвна плазма, но тя не успява да възстанови изгубения обем на лицето.

След задълбочено 10-годишно изучаване д-р Тончева усъвършенства метода и го патентова под името „Ускорена автоложна тъканна регенерация“ (Accelerated Autologous Tissue Regeneration). Терапията е алтернатива на хиалуроновите филъри и съчетава биостимулация на стволови клетки чрез растежни фактори (съдържащи се в тромбоцитите) и фибрин. Ефектът от този персонализиран биофилър е двоен – освен че запълва гънките и хлътванията, забавя процесите на стареене, като форсира фиброгенезата и синтеза на собствена хиалуронова киселина.

Така тъканите сами се възстановяват по естествен начин, а кожата изглежда стегната, свежа, плътна и хидратирана. Иновативният биофилър се възприема идеално от организма и не предизвиква странични реакции. Процедурата се прилага на три сесии с интервал от четири седмици, а ефектът трае около година и половина. Изключително ефективна е при лечение на акне, розацея и косопад и тъй като процедурата е супер-естествена, може да се комбинира с други филъри и анти-ейдж процедури.

Все пак дерматологът напомня, че красотата се крие в индивидуалността, свежестта и неповторимостта на всяко отделно лице. Процедурите трябва да бъдат съобразени според конкретните нужди, да се адаптират и съчетаят при необходимост, като се търси не само удовлетворение от очакванията на пациента, а преди всичко да се запази и подчертае индивидуалността му.

Няма коментари към този материал !