красота

Вести old

slava.bg : Силиконов гел заличава успешно белези

Силиконов гел заличава успешно белези

Белезите от операции, травми, изгаряния, както и други нарушения на целостта на кожата са повод за притеснения у много хора. Понякога те се превръщат в сериозен естетичен проблем, водещ до понижаване на самочувствието и качеството им на живот. Съществуват различни методи за премахване на белези – пластични операции, лазерни процедури, инжектиране на колаген, лекарствени продукти.

Медицинските препарати, които реално подпомагат заличаването и превенцията на белезите, бяха основна тема на провелия се преди дни семинар в МБАЛ „СВ. Софи“. По покана на Глобал Естетикс участници в него бяха д-р Янчо Делчев, гинеколог (завеждащ АГ отделение в МБАЛ „Доверие“), д-р Виолин Петров, пластичен хирург (УМБАЛ „Александровска“, ВиА “Медика”) и д-р Пепа Георгиева, дерматолог (МБАЛ „Св. София“). Модератор на събитието бе Иван Стоев от Глобал Естетикс.

Пред журналисти тримата специалисти споделиха своя опит при третирането на хипертрофични и келоидни белези с препарата Kelo-Cote, който е на първо място сред медицинските изделия, успешно заличаващи упорити белези по лицето и тялото на човек. Д-р Янчо Делчев обърна особено внимание на това каква работа трябва да извърши хирургът, за да се постигне бързо възстановяване след операцията и белегът да бъде минимален.

„Минимален разрез, добро адаптиране на срещуположните участъци на кожата, естетичен шев, използване на резорбируем конец са ключови за бързото зарастване на раната. По този начин се избягват и неприятностите, свързани с белезите.“ – каза гинекологът и отбеляза, че Kelo-Cote се използва за заличаване на белези след отворена операция, ендоскопска хирургия и цезарово сечение.

Факторите, влияещи негативно върху лечението на белезите, могат да са анатомични (разтягане на кожата), генетични (променена клетъчна функция), външни (инфекция и хронично възпаление) и физични (прекомерна дехидратация на кожата). Д-р Пепа Георгиева сподели, че дори и при наличие на тези фактори Kelo-Cote има потенциал и възможности да заличи всякакви белези. Съществуват клинични изследвания, които показват, че продуктът е ефективен при третиране на стари белези (до 2 години). Силиконовият гел трябва да бъде нанасян всекидневно – сутрин и вечер, без да се втрива, на тънък филм върху раната.

Присъствието му под дрехите не създава никакъв дискомфорт на използващия го, защото самоизсъхва до 3-4 минути, оставя разреза „да диша“, като в същото време създава предпазни филтри върху него. Това прави Kelo-Cote перфектен и в комбинация при лечение с лазерна терапия. Д-р Виолин Петров отбеляза, че Kelo-Cote e лидер сред продуктите за заличаване на белези, особено в областта на лицето. Може да се използва от момента на сваляне на конците и/или от отпадането на крустите от раневата повърхност, както за нови и зрели цикатрикси. Продуктът наистина действа и което е още по-хубаво – достъпен е за всички.

Една опаковка от 6 г е с цена под 30 лв. и тя е достатъчна за целия период на лечение на белег с размер до 7,5 мм. Д-р Петров бе категоричен, че препаратът е най-ефективен, ако се прилага през първите от 2 до 6 месеца от появата на белега. Той сподели също така и личния си опит в използването на продукта с формата на спрей от 100 мл за големи и труднодостъпни зони. Какво представлява Kelo-Cote? Kelo-Cote e патентован, 100% силиконов гел, с доказана ефективност за третиране и превенция на хипертрофични белези и келоиди. Той е подходящ за чувствителна кожа, дори и при деца. Бързо изсъхва – не замърсява и не мокри дрехите.

Прозрачен гел, без миризма и цвят. Как действа? Успокоява дразненето на тъканите, подобрява хидратацията и еластичността на участъка. Намалява сърбежа и зачервяването. Омекотява и изравнява белега. Превръща се в защитен филм, който предпазва от негативни фактори на околната среда, които затрудняват оздравителните процеси.

Как се използва? Нанася се в много тънък слой върху първичния цикатрикс и околната кожа 2 пъти дневно, като повърхността трябва да е чиста и суха. Не е необходимо да се втрива. След нанасянето изсъхва за около 4-5мин., като оставя ултра тънък прозрачен еластичен дишащ филм, който значително намалява дехидратацията на участъка.

Няма коментари към този материал !