красота

Вести old

slava.bg : Провокативния фотограф Дейвид Лашапел снима на Хаваите

Провокативния фотограф Дейвид Лашапел снима на Хаваите

Един от най-известните и уважавани майстори на идеята пред обектива Дейвид Лашапел е фотографът на новия Lavazza календар 2020. Това бе официално обявено преди броени дни по време на предварителния преглед на американската фотографска изложба Atti Divini, която се проведе в Reggia di Venaria в Торино.

Сътрудничеството на италианската компания за кафе потвърждава дългосрочния й интерес към изкуството и по-специално към фотографията, както и заявения от нея ангажимент към устойчивото развитие с цел защита на Земята. Това ще бъде и идеята, заложена в основата на художествения проект, осъществен под творческото ръководство на агенцията на Armando Testa.

Сред непубликуваните творби в изложбата Atti Divini, премиерно бе изложена и една от уникалните фотографии за календар 2020 на Lavazza. Името на творбата е "Осъзнаване - как се чудя какво си ти" и представлява образ, предназначен да бъде едновременно призив за осведоменост и послание, което показва колко важна е нашата планета.

Небето, морето, човек в центъра на сътворението, ръководен от своята северна звезда...Сътрудничеството между Lavazza и фотографа-провокатор Лашапел датира още от 2002 г. с календара Espresso & Fun.

Десет години по-късно то отново е подновено за 20-то юбилейно издание The Lavazzers, в което заедно с още 11 майстори на фотографията участва и гениалният американец. Календарът за 2020 е заснет на Хаваите и ще бъде официално представен през есента.

Няма коментари към този материал !