Младежки парламент Видин – на посещение в Народното събрание и Президенството

25.11.2010 14:40 | Видян 2247 пъти

Младежки парламент Видин – на посещение в Народното събрание и Президенството

Младежки парламент Видин днес е на посещение в Народното събрание и Президенството. Посещението е част от работната програма на младежките парламенти от цялата страна. Ръководителите на Младежки парламент Видин участват в дванадесетата национална есенна сесия на Националния младежки парламент в София.

Посещението в Народното събрание е с опознавателна цел. Младежите ще разгледат сградата на парламента и ще се запознаят с някои от по-важните събития от българската история. В президенството пък ще се организира младежка приемна на тема „Гради ли миналото личността ни и кое в историята ни кара да се гордеем, че сме българи”.

Работните срещи на младежките парламенти са в периода 24 – 27 ноември в София. В сряда младежи от цялата страна обсъдиха правата на подрастващите на възраст от 14 до 18 години. Младежки парламент Видни разясни на своите колеги как е преминала съвместната им кампания с Община Видин, организирана по повод Международния ден на правата на детето.

„Кампанията е под надслов  „Всяко дете е важно за нас. Община Видин е приятел на детето”, каза пред присъстващите Кристиан Топалпенчев – председател на видинския младежки парламент. Кампанията ще продължи и занапред. Организират се и дискусии по темата, с цел да се привлече вниманието на гражданите върху проблемите и правата на децата, допълни Кристиан.

Участието на видинчаните се поема от Община Видин и Инер Уил Клуб- Видин.  Проявата е насочена към повишаване активността на младите хора, като ще се обърне внимание на нуждата от тяхното гражданско сдружаване, с цел въвличането им в обществения и икономически живот.

В програмата на младежите са включени дискусии за възможности за активно оползотворяване на свободното време на подрастващите, както и ролята и мястото на младежките организации в обществения живот. Утре ръководителите на младжките парламенти ще обсъждат програма за здравословно хранене и диетотерапия. Организирана е и дискусия на тема „Младите в подкрепа на здравословното хранене”. На 27 ноември младежите ще се включат в спортни инициативи в Националната спортна академия в столицата.

На 1 декември пък в сградата на община Видин кметът Румен Видов и Младежки парламент Видин ще наградят трите най-добри предложения в конкурса за герб на младежката организация.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

2026 VW T-Roc се крие на пръв поглед...

Въпреки че този месец празнува седмия си рожден ден,...

Кои са най-добрите дуети на всички...

Бритни Спиърс и Елтън Джон Отдавна Бритни Спиърс не...

Няма коментари към тази новина !