Видинския младежки парламент на заседание на Националния младежки парламент в София

17.11.2010 16:00 | Видян 2345 пъти

Видинския младежки парламент на заседание на Националния младежки парламент в София

Ръководителите на Младежкия парламент- Видин ще участват в дванадесетата национална есенна сесия на Националния младежки парламент в София в периода 24 – 27 ноември. Участието им се поема от Община Видин и Инер Уил Клуб- Видин.  Темата на заседанието на младежите от цялата страна ще е „Свободното време – капитал за младите”. Проявата е насочена към повишаване активността на младите хора, като ще се обърне внимание на нуждата от тяхното гражданско сдружаване, с цел въвличането им в обществения и икономически живот.

Кметът Румен Видов се срещна с представители на младежкия парламент и обсъдиха няколко бъдещи инициативи и въпроси на двете организации. Една от първите задачи на видинските младежи, членуващи в парламента е да се включат в инициативите по повод 20 ноември – Международен ден за правата на детето. Кампанията на УНИЦЕФ и „Община – приятел на детето” цели да се популяризират сред възможно повече хора правата на най-малките граждани.

След разговора с Румен Видов, младежите имат идея и да се организира мащабна еко-акция във Видин, която да спомогне за решаването на екологичните проблеми на местно ниво. Общата цел е да се подобрят начините на комуникация между местната власт и обществото, за да се изгради, най-вече в младите хора активна гражданска позиция за решаване на екологичните проблеми.

В момента пък тече конкурсът на Младежкия парламент за избор на герб на организацията. До 19 ноември във всички видински училища ще се подават предложенията на ученици. Трите най-добри творби ще получат награди от Община Видин, а тази на първо място ще бъде избрана за официален знак на парламента.
Кметът на община Видин отново изказа пълната готовност на общината за съдействие във всяко начинание.

Младежкият парламент се учреди на 19 октомври във Видин, със съдействието на общината и младежкия информационно-консултански център. На учредяването му присъства кметът на общинта, който поздрави учениците от видинските гимназии за инициативността им и заяви своята готовност за партньорство с младежите.

Председател на парламента е  Кристиян Руменов – ученик от ПМГ „Екзарх Антим I”. Негов заместник е Александра Мирчева – от ГПЧЕ „Йордан Радичков”, а секретр на Младежки парламент- Видин е Георги Генчев – също от математическата гимназия.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

2026 VW T-Roc се крие на пръв поглед...

Въпреки че този месец празнува седмия си рожден ден,...

Кои са най-добрите дуети на всички...

Бритни Спиърс и Елтън Джон Отдавна Бритни Спиърс не...

Няма коментари към тази новина !