Младежки парламент Видин – заедно за Международния ден на правата на детето

19.11.2010 09:00 | Видян 2254 пъти

Младежки парламент Видин – заедно за Международния ден на правата на детето

Информационна кампания за правата на детето стартира във Видин. Цел на кампанията, която минава под надслов  „Всяко дете е важно за нас. Община Видин е приятел на детето” е да привлече вниманието на гражданите върху проблемите и правата на децата.

20 ноември е датата, на която се чества за 21-ви път годишнината от подписването на Международната конвенция за правата на детето на ООН.  В акцията на УНИЦЕФ и Община Видин са включени членоете на Младежкия парламент Видин. Младежите разлепят плакати и раздават брошури, за да запознаят съгражданите си с правата на най-малките жители на общината. Организаторите очакват в кампанията да се включат повече участници като това може да стане по различен начин – като споделят своите виждания за това, какво е да бъдеш приятел на детето, като разказват за инициативата на хора от своята среда, като разясняват на децата техните права и задължения, като им показват обич и загриженост. На страницата на Община Видин във Фейсбук ще се инициира дебат, открит е и имейл адрес за адресиране на писма до общината: vidin.friend@gmail.com

Кметът на община Видин пръв подписа през месец октомври меморандум по проекта на УНИЦЕФ „Община – приятел на детето”. Споразумението е с цел създаване на мрежа от общини, които да изготвят по-сериозни действия, насочени към подобряване живота на децата. „Община – приятел на детето" цели да подпомогне прилагането на Конвенцията за правата на детето на местно ниво и да се постигнат условия, позволяващи реална защита на правата на децата и повишаване тяхното благосъстояние.

През 2009 година Община Видин получи почетен приз от УНИЦЕФ на церемония в столицата, за изпълнение на всички изисквания на международната организация за предоставяне на социални дейности на местно ниво. Представители на УНИЦЕФ многократно са изтъквали, че Видин е сред общините с най-добра социална политика в страната.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

2026 VW T-Roc се крие на пръв поглед...

Въпреки че този месец празнува седмия си рожден ден,...

Кои са най-добрите дуети на всички...

Бритни Спиърс и Елтън Джон Отдавна Бритни Спиърс не...

Няма коментари към тази новина !