„Дунав мост 2” влиза в документална поредица на „Файненшъл Таймс”

23.11.2010 12:40 | Видян 3699 пъти

„Дунав мост 2” влиза в документална поредица на „Файненшъл Таймс”

Проектът „Изграждане на нов граничен комбиниран (пътен и железопътен) мост между България и Румъния на река Дунав при Видин  - Калафат”  е сред основните акценти в документална поредица на световното издание „Файненшъл таймс”. Кметът на община Видин се срещна с екип от световно известната медия, по тяхно искане и даде интервю по темата. Изданието ще публикува поредица от статии под надслов: „Как се използват европейските фонодове”.

Кметът на Видин, в качеството си на член на Управителния комитет за проекта, запозна журналистите с темповете на строителството. „На 16 ноември приключи монтажът на последния сегмент от връхната конструкция на Дунав мост Видин-Калафат в неплавателния участък на реката – от първи до осми стълб. Общият брой на поставените бетонни сегменти е 292. Всеки един от тях е изготвен по индивидуални параметри. Дължината на връхната конструкция в тази част на реката е 650 метра. В навигационната част на реката връхната конструкция ще е от по-големи сегменти, които вече се произвеждат и складират в производствената база”, заяви Румен Видов. Той подчерта, че в началото на месец ноември, заедно с областният управител на Видин е извършил инспекция за хода на строителството на Дунав мост 2.  Румен Видов изтъкна пред „Файненшъл Таймс”, че участва и в Десетото заседание на Смесения българо-румънския комитет в Букурещ, където Дунав мост 2  бе сред основните теми.

Журналистите от над стогодишния вестник посетиха и строежа на  Дунав мост, където разговаряха с мениджъра на проекта – инж. Алберто Бергара.   Керин Хоуп и Теодор Троев разглеждаха с интерес строящото се трансгранично пътно и железопътно съоръжение, производствената база и прилежащата инфраструктура. В края на своята визита двамата журналисти пожелаха Дунав мост 2  да постави Видин отново на съвременната карта на Европа.

 

Снимка: actualno.com

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

2026 VW T-Roc се крие на пръв поглед...

Въпреки че този месец празнува седмия си рожден ден,...

Кои са най-добрите дуети на всички...

Бритни Спиърс и Елтън Джон Отдавна Бритни Спиърс не...

Няма коментари към тази новина !