Кмет и областен управител инспектираха строителството на Дунав мост 2

08.11.2010 09:00 | Видян 2249 пъти

Кмет и областен управител инспектираха строителството на Дунав мост 2

Кметът на община Видин и областният управител на Видин извършиха инспекция за хода на строителството на Дунав мост 2. Двамата обиколиха стрителната площадка, за да проверят лично темповете на изграждане на съоръжението и прилежащата инфраструктура.  Посещението на Румен Видов и Пламен Стефанов установи, че тази седмица е завършило изливането на последния ростверк  (надпилотна шапка) от моста на стълб РВ12.

Рафаел Уерга – заместник-ръководител на проекта увери  кмета и областния управител, че връхната конструкция в неплавателната част на реката ще бъде завършена този месец. Видов и Стефанов лично наблюдаваха реденето на сегментите върху 8-ми стълб, последният в неплавтелната част. Работата по четирите стълба в плавателната част на реката също напредва.

В началото на тази седмица кметът и областният управител ще участват в Десетото заседание на Смесения българо-румънския комитет в Букурещ. На заседанието ще се обсъди напредъка на проекта Дунав мост при Видин – Калафат. На 9 ноември делегацията от България ще посети Министреството на транспорта на Румъния, където ще се проведе срещата. Ще се обсъдят и приемат текст, устав и учредителен протокол на двустранно междуправителствено споразумение за бъдещата съвместна организационна структура за управление на мостовото съоръжение.
 
На заседанието в румънската столица ще има представители от Министерството на транспорта, Министерство на финансите, Министерството на околната среда и водите, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, МВР, Агенция „Пътна инфраструктура”, НК „Железопътна инфраструктура” и други.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

2026 VW T-Roc се крие на пръв поглед...

Въпреки че този месец празнува седмия си рожден ден,...

Кои са най-добрите дуети на всички...

Бритни Спиърс и Елтън Джон Отдавна Бритни Спиърс не...

Няма коментари към тази новина !