красота

Вести

slava.bg : Тайната на балансираното хранене

Тайната на балансираното хранене

Балансираното хранене е основната и една от най-важните предпоставки за нашия добър живот. Комплексният прием на макроелементи, микроелементи и фитонутриенти поддържа доброто ни здраве и ни помага да бъдем енергични всеки ден.

Разнообразното хранене поддържа тялото и умът ни в кондиция и ни осигурява пълен баланс.По данни на Световната здравна организация добре балансираната диета е в основата на доброто здраве, а човешкият организъм се нуждае от 5 приема на плодове и зеленчуци дневно.

Според Световния доклад за фитонутриентите обаче  75% от населението в светa не приема препоръчителната дневна доза. Причините за това са забързаното ежедневие, високата цена на качествената храна, честата консумация на нездравословни храни, загубата на витамини при готвене и складиране на продуктите.

Наред с това част от нутриентите могат да бъдат усвоени само от точно определени храни или специфични комбинации от храни, а други не могат да се складират в тялото ни и трябва да се набавят ежедневдно. Това често води до хранителен недостиг и липса на баланс в организма.  

Хранителните добавки на Amway са разработени именно с цел да помогнат за запълването на този недостиг, а така важните за балансираното хранене фитонутриенти са в основата им и се добиват от органик ферми в щата Вашингтон, Мексико и Бразилия. Отглеждането на посевите в сертифицирани органик ферми помага на компанията да гарантира, че използваните в добавките растителни съставки съдържат оптималните нива на фитонутриенти.

Растенията се отглеждат до тяхното пълно узряване и винаги, когато е възможно, се използват целите заедно със семената и обвивката, за да се извлекат максимално много фитонутриенти. Науката също играе важнроля през целия процес от избора на семена до готовите хранителни добавки.

Екип от над 150 учени на Nutrilite непрестанно разработват иновации, търсейки нови концентрати и по-добри формули. Експерти следят за качеството и гарантират, че всяка хранителна добавка отговаря на най-прецизните норми за безопасност, чистота и произход. Ежегодно се провеждат над 500 000 проверки, а тестовете за качество буквално се извършват всяка минута и всеки ден. Портфолиото от продуктите снабдяват организма с основните хранителни вещества, от които се нуждаеш – без значение от възраст и начин на живот.

Витамините и минералите са основните хранителни вещества, без които телата ни не могат да функционират. Нуждаем се от тях, за да осигурим нормалния растеж и развитие на организма. Омега-3 мастните киселини не могат да бъдат синтезирани от тялото и поддържат нормалната функция на сърцето. Омега-3 мастните киселини съдържат смес от DHA и EPA киселини, извлечени от сьомга, аншоа, скумрия и сардини.

Уловени в дълбоките, студени води на океана, те са сред най-богатите на омега-3 мастни киселини продукти. Протеините са необходими за растажа, поддържането и възстановяването на клетките. Тяло ни не складира протеина и той трябва да се набавя всеки ден.

Клетките имат свой жизнен цикъл – подменят се всеки ден, всяка секунда, а протеинът е нужен за възстановяването им. Съставът на протеините включва до 20 различни аминокиселини, като девет от тях не се произвеждат от организма и трябва да се доставят чрез храната. Докато основните добавки ни помагат да запълним недостига на хранителни вещества, целевите добавки ни помагат да отговорим на уникални хранителни потребности.


Няма коментари към този материал !

*}