красота

Вести

slava.bg : Дерматалогът на звездите със съвети за изящна пролет

Дерматалогът на звездите със съвети за изящна пролет

Харолд Лансър е лекар-дерматолог, на чиито грижи доверяват красотата си звезди като Дженифър Лопес, Рийз Уидърспуун, Бионсе, Скарлет Йохансон и Мишел Уилямс. Ето какви съвети дава той на звездните си клиентки.
-    Нанесете овлажняващ крем веднага след измиването на кожата. След 60 секунди тънката водна бариера, която остава върху кожата, започва да се изпарява и кожата става суха.
-    Звучи странно, но е проверено през годините: ако сте изпили чаша вино или коктейл, преди да отидете на процедура за епилиране, тя ще е по-болензнена и по-малко ефективна.
-    Неосъзнатото стискане на зъби води до редица последствия като нарушаване на зъбния емайл, както и малки бръчици в ъгъла на устните, нарушавате овала на лицето си. Ако в съня си стискате челюсти, трябва да си купите специален силиконов протектор за зъби. Постепенно навикът ще изчезне!
-    Полейте косата си с питейна вода, преди да скочите в басейн или да се потопите в морето. Това ще запълни пространството между люспите на косъма и няма да даде възможност на хлора и солта да проникнат там.
-    Тази практика звучи като анекдот, но се прилага от рускините. Проверена е и е гениална. Сметаната съдържа достатъчно мазнини, за да омекоти кожата, а млечните компоненти я успокояват и не предизвикват алергии. Разбира се, сметана е добре да използвате, ако нямате подръка подходящ козметичен продукт за след слънце.
-    Неутрална по своя химичен състав, тя предотвратява пресушаването на кожата, което може да бъде провокирано от някои матиращи кремове. Ако кожата ви е мазна, основата ще я защити от проникването на частиците в порите на кожата и ще намали риска от появата на акне.
-    Ако внезапно почувствате раздразнение по кожата на лицето, а нямате специални козметични продукти подръка – измийте го с малко шампоан против пърхот. В него се съдържа цинков пиритон – отлично противовъзпалително средство.
-    Може би държите самобръсначката си в банята и се бръснете под струя вода. Но доста по-ефективно е, ако кожата ви е суха, леко я опънете със свободната ръка и внимателно минете с бръснача по повърхността й, но на сухо. След това нанесете крем. Така ще избегнете врастналите косми.
-    Кожата на тези, които мият зъбите си преди, а не след закуска, е доста по-чиста. Тайната е в това, че отмивате отлаганията по езика и устната кухина, които са се отделяли през нощта. Ако миете зъбите си след закуска, те се усвояват от тялото.
-    Кокосовото мляко е най-доброто козметично средство за тяло, идеална маска за лице и суперпродукт за коса.

Няма коментари към този материал !

*}