Присъдата на Максим - гавра с Мануела

05.08.2008 12:38 | Видян 5557 пъти | Гласували 3

Присъдата на Максим - гавра с Мануела

Днес се навършва точно една година от жестоката катастрофа край река Ропотамо, предизвикана от Максим Стависки. На 5 август 2008 г. с превишена скорост и след употреба на алкохол Максим помете с Хамъра си две коли. На място загина 23-годишният Петър Петров от Сливен. Тийнейджърката Мануела пък изпадна в кома от удара. Година по-късно тя все още е на легло и животът й е в опасност. Стависки бе осъден на две години и половина условно с пет години изпитателен срок и четири години лишаване от право да управлява автомобил.

Пред в."Стандарт" бащата на Мануела каза, че тя вече не е в кома и реагира на определени думи. На въпрос дали Стависки се е интересувал от състоянието на Мануела, г-н Горсов отговаря: "Нито сега, нито преди. Последният път, когато разговарях с него, бе на 30 януари тази година в съда. Тогава той ми каза, че не може да поеме лечението на Мануела и с това разговорът приключи."

"Стависки съсипа най-хубавите години на момиченцето ми. Той е човекът, заради когото тя не завърши, не беше абитуриентка и пропусна много неща", с мъка коментира бащата на Мануела.

Следващото дело на Стависки по случая е във Върховния съд на 24 септември. "Аз знам, че тази присъда няма да върне детето ми и няма да изтрие станалото, но това е едно психическо удовлетворение. Аз тази присъда на Максим я приемам като гавра с Мануела, с нейното състояние. Това нещо няма да го простя", натъжен и в същото време вбесен споделя нещастният баща на момичето.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Няма коментари към тази новина !