Максим Стависки призна вината си

30.01.2008 15:27 | Видян 9691 пъти | Гласували 1

Максим Стависки призна вината си

Световният шампион Максим Стависки призна изцяло вината си за предизвиканата от него катастрофа миналото лято.

Наказателното дело срещу Стависки започна в 9.00 часа. Всички страни в процеса се съгласиха делото да се разгледа по бързата процедура.

Бургаският окръжен съд вече вероятно е обявил решението си по делото срещу него за причинената от него катастрофа.

Заседанието на магистратите приключи в 11.30 ч. В хода му защитата на Стависки поиска съкратена процедура. С това се съгласиха и адвокатите на роднините на загиналото в катастрофата момче Петър Петров и бащата на все още намиращата се в кома Мануела Горсова.

Прокуратурата прочете обвинителния акт и поиска две години и шест месеца ефективно лишаване от свобода за Максим Стависки за извършеното от него престъпление. Адвокатите на Мануела Горсова поискаха две години и единадесет месеца ефективно. Защитниците на Максим Стависки пледираха за условна присъда. Адвокат Росен Кожухаров уточни, че по закон тя е от 3 до 5 години и остави на съда да прецени какво да бъде решението.

В последната си дума, дадена му от съда, Максим Стависки се обърна към роднините на загиналото момче Петър Петров и бащата на Мануела Горсова и каза, че искрено съжалява за случилото се. Изказа съболезнованията си и се надява, че Мануела ще излезе от това състояние.

 

 

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Няма коментари към тази новина !