Търсят имотите и парите на Максим

10.01.2008 11:15 | Видян 4615 пъти | Гласували 1

Търсят имотите и парите на Максим

Подозират, че е прехвърлил всичко на Албена заради кръвнината от 700 000 лева, пише Стандарт.

Не знаем къде са парите на Стависки, нито апартамента му. Окръжният съд в Бургас ни отказа запор върху бъдещи вземания през октомври м.г. Чува се, че прехвълил всичко, каквото имал на Албена Денкова - заяви Любен Донев, адвокат на убития Петър Петров.

23-годишният сливналия загина, след като шофираната от него Хонда бе помляна от хамъра на двукратния световен шампион по фигурно пързаляне миналото лято. И до сега в кома е една от спътничките на Петров - Мануела Горсова.

До днешното първо заседание по делото прокуратурата не може да открие подадени от Стависки социални осигуровки за 2007 година. От тях трябваше да станат ясни доходите на подсъдимия. Адвокатите на близкия на загиналия пък не могат да разберат нито къде са банковите сметки, нито къде са имотите му. Не знам къде да ги търся, базата данни на агенцията по вписванията не е единна, заяви Донев. Не пожелали да му издадат и служебна бележка за имотите на фигуриста.

През октомври съдът отказа да наложи запор на евентуално налични сметки на Стависки в 22 банки, защото Донев не бе приложил нито едно доказателство, че те са на фигуриста. Отказа да спре сделките и на апартамента на Максим, който също не е ясно къде е. Искове за най-малко 521 000 милиона лв. ще бъдет предявени към шампиона в съда днес, а съдът ще прецени дали да ги присъедини към делото за вината му за катастрофата. Ако това стане, бащата и майката на Петров ще бъдат конституирани като граждански ищци наред с прокуратурата. Двамата искат по 250 000 лв. крънтина от Стависки. Отделно търсят още 12 000 лв. имуществени вреди за автомобила.

 

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !