Албена и Максим стягат благотворителен концерт

05.03.2008 13:29 | Видян 9378 пъти | Гласували 2

Албена и Максим стягат благотворителен концерт

Световните шампиони по фигурно пързаляне Албена Денкова и Максим Стависки планират благотворителен концерт за лечението на Мануела Горсова, писа Стандарт. Момичето е в кома от 5 август миналата година, когато пострада в катастрофа, предизвикана от Стависки. "С Максим сме достатъчно загрижени за Мануела, но избягваме да коментираме темата, защото много се спекулира по наш адрес", заяви Денкова на пресконференция вчера.
Пострадалото момиче се лекува по клинична пътека във ВМА. Шефовете на болницата отказват на Стависки да плаща за Мануела, тъй като е незаконно и ще се счита за подкуп, но ще трябва огромна сума за евентуална операция в Израел.
Максим е осъден условно на 2,5 г. лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок, както и да плати 90 000 лв. на семейството на загиналия Петър Петров и 80 000 лв. на Мануела Горсова. Засегнатите страни обжалваха. Прокурор Ангел Георгиев обаче поиска ефективна присъда. Бургаският апелативен съд е насрочил делото за 7 април.
Едва след приключването на делата Албена и Максим ще решават дали да се завърнат в спорта за олимпийските игри във Ванкувър 2010.
Денкова като шеф на БФКънки получи похвали от официалните гости и участниците за организацията на завършилото на 2 март в София световно за юноши. България ще кандидатства за домакинство на европейското за мъже и жени 2011 г. Дотогава Денкова се надява в София да бъде построена голяма многофункционална зала.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Няма коментари към тази новина !