Стависки осъден условно

30.01.2008 16:26 | Видян 7540 пъти | Гласували 1

Стависки осъден условно

Бургаският окръжен съд осъди на 2.5 години условно с 5-годишен изпитателен срок световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки.
Стависки ще трябва да заплати и 90 000 лева на родителите на загиналия при катастрофата Петър Петров и 80 000 лева за бащата на тежко пострадалата Мануела Горсова.

Стависки е лишен и от правото на шофира за 4 години.

Адвокат Росен Кожухаров каза, че присъдата може да се обжалва и това не е краят на делото. От прокуратурата също обявиха, че най-вероятно ще се обжалва.

Според прокурора Ангел Георгиев вината на Стависки е доказана, като утежняващи обстоятелства са употребата на алкохол и големия брой нарушаване на правилата за движение по пътищата, които са предхождали произшествието.

Пред съда Стависки се призна за виновен и заяви, че не иска да бъдат събирани нови доказателства.

На 5 август 2007г. Стависки предизвика тежка верижна катастрофа на пътя Приморско-Бургас с още две коли.

При нея загина 24-годишният Петър Петров и  19-годишната Мануела Горсова пострада тежко.

Обвинението срещу фигуриста бе за шофиране след употреба на алкохол, причиняване на катастрофа, смърт на едно лице и тежка телесна повреда на друго. Алкохолът в кръвта на Стависки беше 1,29 промила.

Припомняме, че фигуристът и защитата му предложиха сключване на извънсъдебно споразумение с максимално допустимата условна присъда - три години с петгодишен изпитателен срок и три години лишаване от свидетелство за правоуправление. Окръжна прокуратура Бургас обаче отхвърли искането.

 

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !