H.M.S.U. взривяват главната сцена на Spirit of Burgas

05.08.2011 11:45 | Видян 2026 пъти

H.M.S.U. взривяват главната сцена на Spirit of Burgas

Една седмица остава до тазгодишното издание на фестивала Spirit of Burgas, в който традиционно има силно участие на дръм енд бейс артисти. И тази година H.M.S.U са подготвили взривяващ лайн-ъп за втората фестивална вечер (13ти август), когато на главната сцена ще излязат Shy FX - един от пионерите, развили и променили джънгъл/дръм енд бейс музиката и популярният майстор на микрофона  Stamina MC.  От българска страна, редом със световните дръм енд бейс величия, ще се изявят добре познатите Konspirator /H.M.S.U/ б2б  Mocks /HMSU, T-Free, Close 2 Death/, Exo / Mirizma, H.M.S.U/ и Ogonek /H.M.S.U., Metafiziq/. 

Konspirator /Мартин Попов/ е едно от най-утвърдилите се имена на родната дръм енд бейс сцена. Сетовете му - приятна смесица от тежки бас линии, мелодични рага вокали и разчупени бийтове, придружени с лайв скречове и фънки елементи – разкриват необятното разнообразие на този тип музика. Представена по подобаващ начин, тя му носи все по-голяма популярност не само сред българската, но и сред балканската публика като цяло. Мартин е основен двигател на дръм енд бейс движението в България. Не просто дръм енд бейс ди джей, той е и главния заподозрян за организирането на десетки дръм енд бейс събития в нашата държава.  Не веднъж е демонстрирал изключителната си далновидност по отношение на музикалните тенденции в жанра, а на стотиците събития в които е участвал е бил редом до почти всички големи артисти в дръм енд бейс музиката.

Mocks /Димо Пангелов/ е най-свежото попълнение сред артистите на H.M.S.U. За кратко Димо успява да се наложи като успешен ди джей на българската дръм енд бейс сцена и да събере завидна популярност. В последно време Mocks работи усилено и по създаването на своя собствена продукция.Повлиян от старият олд скуул хип-хоп и фънк, Mocks представя като част от своя сет уникални скречове, които се превръщат бързо в част от концепцията му за изпълнения на живо. Стилът му може да се определи като прав, раздвижен олд скуул дръм енд бейс. До момента Mocks е единственият ди джей в България, който построява сетовете си от 99% стари, класически тракове, но едва ли ще разпознаете някой от тях.

Технократ-меломан, EXo / Георги Пенков/ е забъркан в турболентния клубен ъндърграунд вече повече от 10 години. Своеобразен посланик на дъбстеп вълната в България от 2006 до днес, един от организаторите на HMSU партита и основател на лейбъла MIRIZMA, той се чувства уверен в целия спектър на електронната музика.Някои са имали щастието да слушат Георги и в импровизации на живо с джембе, тарамбука и дори бийтбокс. Неоспоримо е увлечението му към неравноделните ритмични конструкции - музикални форми, които улавя с лекота и пресъздава на живо. ЕХо е познат като далновиден селектор и пионер на нови музикални течения. В послено време разкрива и интересът си към футуристичните превъплъщения на модерния дръм енд бейс, откривайки неочакваните хоризонти на дръмстеп, айдием и аутономик.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Раздват деветите годишни хип хоп...

Деветите годишни хип хоп награди ще се състоят 22 юни...

60 години Детски хор на БНР

Един вечно млад състав стана на 60 години! В първия...

Няма коментари към тази новина !

*}