Над 1500 човека посетиха летния фестивал на открито на H.M.S.U.

05.07.2011 09:30 | Видян 1790 пъти

Над 1500 човека посетиха летния фестивал на открито на H.M.S.U.

Съвместно. Усвояване. Две думи, които се превърнаха в нарицателни за провелото се от 1 до 3 юли единадесето поредно издание на Летен Фестивал на Открито, организиран от H.M.S.U. с подкрепата на Max Telecom. Над 1200 посетители, през двете вечери и трите дни, се забавляваха заедно на открито под звуците на дръм енд бейс и производните му стилове. Участието на 30 гост-изпълнителя от съседни държави и света и 40 часова музикална програма  придадоха един недвусмислен регионален облик на събитието.

Мнозина усвоиха най-важния урок – заедно всичко е по-лесно и по приятно. А именно – как заедно малко хора събират над 30 кубика отпадъци от незаконни сметища (в доброволна инициатива за почистване на парка); как представители на регионалната балканска сцена реализират двудневна музикална програма; как огромното пространство пред сцената може да бъде освободено чисто като килим без нито един цигарен фас; или как десет човека, без казармен опит, разпъват триметрова военна палатка за норматив от време.

С настоящото си издание фестивалът се озова на ново, по думите на посетителите, най-добро за сега място –в местността „Кариерите“ над кл.Владая, София. Намиращата се в полите на Витоша територия предложи простор, сянка и достатъчно място за всички посетители - с отделна къмпинг зона и място за разходки. Сцената от своя страна бе разположена така, че да гарантира спокойствието на всички жители и посетителите на околните хижи. Мнозинството посетители и всички гости бяха запленение от пръв поглед от неподправената красота на Природен Парк Витоша. А гостите от Англия, световноизвестните Black Sun Empire, Stenchman и Camo&Crooked не искаха да се разделят с екзалтираната публика.

По време на фестивала бе реализирана и инициатива за превенция на HIV/СПИН. Над 200 човека направиха на място анонимен тест на своето здраве в мобилен кабинет предоставен по програма за превенция на Министерството на Здравеопазването. Други пък избраха да вдигнат нивото на адреналина, изпробвайки организираната от списание „360о“ въжена линия. През цялото време бе достъпен във всяка една точка и безплатен WiFi/WiMax Интернет, организиран от Max Teleecom.

За нуждите на събитието работиха неуморен екип от над 50 човека с денонощни съоръжения, които не спряха действие нито за миг, дори по време на краткотрайните валежи. Професионално подготвената сцена и звук от ClearSound озвучаваше с безкомпромисно качество, а програмата на сцена се движеше със швейцарска точност. На разположение бяха безплатни дърва за огрев и безплатен 24-часов охраняем паркинг. Посетителите оцениха високо логистиката и организацията на фестивала.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !