красота

Вести old

slava.bg : Представиха уникална система  за сгъстяване на коса

Представиха уникална система за сгъстяване на коса

На ексклузивна презентация в Aesthe Clinic в София бе представена иновативната CNC система за сгъстяване на коса - най-ефективният метод за решаване на проблема с пълна или частична загуба на коса. Клинично тестван, практичен, нехирургичен и с естествен вид, този специален патентован продукт е резултат от непрекъснатите изследвания на Cesare Ragazzi laboratories, Италия в сътрудничество с Клиниката по дерматология и Катедрата по химия на Университета в Модена и Катедрата по фармацевтична химия на Римския университет „La Sapienza”.

Специално от Болоня пристигна  главният изпълнителен директор на Cesare Ragazzi Laboratories - Стефано Оспитали. Пред гости и медии той и д-р Ильо Стоянов представиха системата за сгъстаяване на косата, етапите, през които преминава изработката и интегрирането й върху скалпа. „Това е патентовано и сертифицирано медицинско изделие от клас 1, което значително промени живота на хиляди хора. Системата се използва в случаи на плешивост, като андрогенна, ареата и др., при форми предизвикани от травма и в случаи на косопад – временен или постоянен. Веднъж прикрепена върху главата клиентът може да води  напълно активен начин на живот. Вскакви дейности като спорт включително плуване, могат да се предприемат като нормални”.  – поясни Стефано Оспитати и допълни: „ Компанията ни има повече от 50-годишна история .

Нашите изследвания ни доведоха до решение, което е напълно ергономично, което позволява на хората да водят един перфектен начин на живот, без компромиси. Затова и нашият  слоган е „Косата, която променя живота!”  CNC осигурява перфектна дебелина и цвят на косата, като и двете се определят, чрез внимателно проучване на индивидуалните данни и характеристики на клиента. Системата се изработва изцяло ръчно, чрез щателна работа на квалифицирани специалисти, които използват само най-висококачествените европейски коси и материали. Системата CNC има мощни антибактериални свойства и осигурява пълноценно „дишане“ на скалпа, като същевременно е устойчива на движение независимо от промените на времето или температурата, интензивността на ежедневния живот.

Тя позволява нормален и активен начин на живот, без необходимост от радикални хирургични процедури, напълно безболезнено. В представянето се включи и г-жа Десислава Илиева, която демонстрира последно поколение екстеншъни CRLAB XT, чиято технология на прикрепване върху скалпа ги прави невидими както за очите така и  на допир. Изтъкнатият пластичен хирург д-р Ильо Стоянов, който от няколко месеца гордо показва новта си визия се пошегува, че с радост ползва гребен, за чиято функция отдавна бе забравил.  

Той допълни, че в Aesthe Clinic вече работят обучени в Италия специалисти, които работят със CNC системата за сгъстяване. Системата CNC е естествена система за сгъстяване на косата. Има мощни антибактериални и противогъбични свойства и осигурява пълноценно дишане на скалпа. Тя включва изработката на "втори скалп" - клонирана мембрана, персонализирана според нуждите и характеристиките на всеки клиент. Перфектно, индивидуално създадено копие на скалпа.  

Производственият процес започва със създаването на отливка от черепа на клиента, която очертава морфологията и контурите на областта за сгъстяване. След създаване на модела с помощта на прецизен софтуер, робот възпроизвежда черепа на клиента на базата, на което   се изработва "епитеза" или клонирана мембрана. Основата на тази мембрана е съставена от специален полимер, сходен с човешката кожа, който е дерматологично тестван и съдържащ добавки избрани с цел подобряване на комфорта и стабилността.

Върху нея се имплантира истинска, химически нетретирана човешка коса, която е избрана от донори с висококачествена коса и с подобни характеристики на косъма като тези на клиента. Космите се имплантират на ръка, един по един,съгласно типа коса на клиента, отчитайки оригиналното разпределение, наклон, гъстота и посока на растеж.  След като бъде завършена, клонираната мембрана се интегрира върху скалпа с помощта на течни или твърди кохезивни медицински продукти, дерматологично тествани в Центъра по козметология към Университета във Ферара.

Превъзхождайки други алтернативи за сгъстяване на коса, системата CNC осигурява безупречно естествен вид – никой никога няма да разбере! Вятър, вода, слънце и сън – можете да се насладите на напълно активен начин на живот, включително плуване, колоездене и спорт с високо натоварване. И можете да  стилизирате косата си както искате.

Няма коментари към този материал !