красота

Вести old

slava.bg : За първи път в историята си Vogue излиза без снимки

За първи път в историята си Vogue излиза без снимки

Италианското издание на сп. Вог се отказа от снимките в януарския си брой, за да предложи по-екологичен вариант на читателите. Като предлага илюстрации вместо снимки, списанието намалява негативното въздействие върху околната среда, свързано с организирането на фотосесии по целия свят.

Главният редактор Емануеле Фарнети каза, че не му е известно досега сп. Вог да е издавано без снимки, откакто съществува фотографията. В редакционната си статия той пише, че инициативата е в рамките на екологичните цели, формулирани и подписани миналия месец от главните редактори на 26-те издания на Конде Наст. Той обърна внимание, че септемврийският брой на Вог, който е най-големият за годината, показва, колко голям е въглеродният отпечатък на едно модно списание.

"Участници: 150 души. Около 20 полета и десетина пътувания с влак. 40 чакащи постоянно автомобила. 60 международни пратки. Светещи прожектори поне 10 часа нон стоп. . . Изхвърлена храна от кетъринга. Найлони за увиване на тоалетите. Електричество за зареждане на фотоапаратите и телефоните".

Спестяванията от броя без скъпи фотосесии на сп. Вог са предназначени за студентска фондация във Венеция, пострадала сериозно от наводненията през ноември.
 

Няма коментари към този материал !