шопинг

Вести old

Мъжете били източник на вдъхновение за Коко Шанел

Мъжете били източник на вдъхновение за Коко Шанел

Видеопоредицата Inside Chanel вдига завесата на тайнствения свят на френската модна къща. Новият епизод в тази история е за мъжествеността като източник на вдъхновение в дизайните на великата Габриел Шанел. Всички срещи и познанства с важни мъже през целия ѝ живот са служели на Мадмоазел като безкраен източник на вдъхновение - в колекциите си тя постоянно побеждава противопоставянето на мъжките и женските принципи.

От тук дават своите корени всичките основни понятия, с които тълкуваме класическия стил на Chanel - костюми с безупречна кройка, ватирана кожа, чанти през рамо. Последните два елемента са извлечени от света на конната езда, в който Габриел Шанел е въвлечена благодарение на Етиен Балзан. Великият херцог Дмитрий Павлович я запознава със славянската култура, а парфюмеристът Ърнест Бо вдъхновява Коко да създаде Шанел № 5.

Небрежният шик, с който херцогът на Уестминстър носи туид, полага новите граници на изтънченост и скритата страна на лукса. Благодарение на артисти като Игор Стравински,Пабло Пикасо, Сергей Диагилев, Жан Кокто, Салвадор Дали и Пиер Реверди Габриел Шанел оставя прекрасни спомени, на които постоянно разчита в работата си. Но основните източници на вдъхновение за нея винаги са били нейните собствени идеи, свободата ѝ да живее и да се движи напред, рамо до рамо с мъжете.

Няма коментари към този материал !