шопинг

Вести old

Кожата се завръща през есента

Кожата се завръща през есента

Кожата като материал и по-специално гладката такава, а не с косъм, забележително увеличи популярността си през миналия есенно-зимен сезон, а сега за 2019-та се завръща с нови сили и още по-категорични позиции, пишат от модния сайт ViewSofia.com. Благодарение на все по-честата й употреба от страна на високия клас брандове и последвалите хай стрийт интерпретации, тя става достъпна опция по отношение на ценови клас, независимо дали говорим за истинска, или веган, която обаче добива все по-реален вид и текстура.

Дали изкуствена или истинска, кожата като дизайн маниер се използва широко и от почти всички изтъкнати имена за сезона - Bottega Veneta, Isabel Marant, Tom Fod, Hermes и още много други, а силуетите могат да бъдат скроени близко до тялото, за да подчертават дамските извивки в безупречен костюм или 80-тарски гащеризон, както и да бъдат свободни и дори оувърсайзд, подобно на дългите палта и тренчове на Hermes и Khaite. Текстурата, освен в най-често срещания мек финиш, може да наподобява още винил, който сам по себе си се определя като мини тренд, продължавайки славата от изминалите няколко сезона. За да укротят донякъде екстравагантността на визиите, в които кожата се носи в цялостен ансамбъл или иначе казано от глава до пети, дизайнерите предвидливо запазват тона на палитрата умерен.

Предпочитат се неутралните бежови, черни и тъмносиви тонове, както и топлите кафяви ала Salvatore Ferragamo. Присъствието на силен цвят не е отписано като опция, но към него следва да се подхожда умерено, Tod's и Proenza Schouler например дават прекрасни примери за това как може да се борави успешно с ярка палитра.

Няма коментари към този материал !