профили

Доналд Тръмп

Доналд Тръмп

Рождена дата: 14.06.1946
Пол: Мъж

Доналд Тръмп е американски бизнес магнат, автор и медийна личност, 45-и президент на САЩ. Роден е на 14 юни 1946 г. в Куинс, Ню Йорк.

Тръмп е президент и главен изпълнителен директор на „Тръмп Организейшън“; основател на „Тръмп Ентертеймънт Ризортс“ – организация, която ръководи многобройни казина и хотели в целия свят. Eкстравагантният му начин на живот и маниери са го утвърдили като знаменитост – статут, засилващ се от успеха на неговото риалити шоу „Стажантът“ (The Apprentice).

През септември 2010 г. Доналд Тръмп заявява, че „сериозно обмисля“ възможността да се кандидатира за президент на САЩ за 2012 г. На изборите през 2008 г. той поддържа кандидата на Републиканската партия Джон Маккейн, който губи от съперника си – демократа Барак Обама.

На 16 юни 2015 г. Доналд Тръмп обявява, че се включва в борбата за поста президент на САЩ на президентските избори през 2016 г. След традиционните за САЩ предварителни избори Тръмп е избран за кандидат на Републиканската партия. Негов основен съперник за президентския пост е Хилъри Клинтън.

Става вторият в историята кандидат за поста президент на САЩ от главните партии, който по начало е бил известен преди всичко като бизнесмен (първият е Уендъл Уилки през 1940 г.)[1]

На президентските избори на 8 ноември 2016 г. Тръмп печели победата, като си осигурява повече делегати в избирателната колегия, въпреки че получава по-малко гласове сред населението от кандидата на Демократическата партия Хилари Клинтън. Това е четвъртият подобен случай в историята на САЩ.[2]

Тръмп е най-възрастният, избран за първи път президент на САЩ – на 70 години, подобрявайки рекорда на Роналд Рейгън, избран за първи път, когато е 69 годишен.

Новини

Неканеният Тръмп пожела щастие на Хари и Меган

Въпреки че бъдещата съпруга на принц Хари Меган Маркъл не...

Служител затри Туитъра на Тръмп

Къде изчезна акаунтът на Доналд Тръмп в Туитър? Този...

Почват Тръмп по сценария Уайнстайн

Ще свалят президента на САЩ заради женски истории, ще...

Съпругите на Тръмп: Любов, красота и много скандали

„Първите дами“ на САЩ враждуват. Ивана...

Ди Каприо срещу Тръмп – време е за действие

Всички знаем какъв заклет екоактивист е Леонардо ди...

Тръмп и папата с неволно участие в хорър филм режисиран от Интернет

Преди два дни американският президент Доналд Тръмп...

Книгите на Тръмп с нови издания

На 25 май със знака на „Хермес“ излязоха...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !

*}