профили

Доналд Тръмп

Доналд Тръмп

Рождена дата: 14.06.1946
Пол: Мъж

Доналд Тръмп е американски бизнес магнат, автор и медийна личност, 45-и президент на САЩ. Роден е на 14 юни 1946 г. в Куинс, Ню Йорк.

Тръмп е президент и главен изпълнителен директор на „Тръмп Организейшън“; основател на „Тръмп Ентертеймънт Ризортс“ – организация, която ръководи многобройни казина и хотели в целия свят. Eкстравагантният му начин на живот и маниери са го утвърдили като знаменитост – статут, засилващ се от успеха на неговото риалити шоу „Стажантът“ (The Apprentice).

През септември 2010 г. Доналд Тръмп заявява, че „сериозно обмисля“ възможността да се кандидатира за президент на САЩ за 2012 г. На изборите през 2008 г. той поддържа кандидата на Републиканската партия Джон Маккейн, който губи от съперника си – демократа Барак Обама.

На 16 юни 2015 г. Доналд Тръмп обявява, че се включва в борбата за поста президент на САЩ на президентските избори през 2016 г. След традиционните за САЩ предварителни избори Тръмп е избран за кандидат на Републиканската партия. Негов основен съперник за президентския пост е Хилъри Клинтън.

Става вторият в историята кандидат за поста президент на САЩ от главните партии, който по начало е бил известен преди всичко като бизнесмен (първият е Уендъл Уилки през 1940 г.)[1]

На президентските избори на 8 ноември 2016 г. Тръмп печели победата, като си осигурява повече делегати в избирателната колегия, въпреки че получава по-малко гласове сред населението от кандидата на Демократическата партия Хилари Клинтън. Това е четвъртият подобен случай в историята на САЩ.[2]

Тръмп е най-възрастният, избран за първи път президент на САЩ – на 70 години, подобрявайки рекорда на Роналд Рейгън, избран за първи път, когато е 69 годишен.

Новини

Руски пънкарки се гаврят с Тръмп

Пънкарките от руската група "Пуси райът"...

Бойкотират Иванка Тръмп заради баща ѝ

Потребители на социалните мрежи в САЩ обявиха бойкот на...

И Стивън Кинг с хорър история за Тръмп

Най-новият хорър разказ на Стивън Кинг се състои само от...

Доналд Тръмп, отмъстил на Салма Хаяк, отрязала го

Поведението на Доналд Тръмп към жените е основната тема...

Еминем взе на прицел Тръмп

Рапърът Еминем разкри, че работи над нов албум,...

Българка е "жертвата" на Тръмп, който поведе на Хилари

Наташа Стойноф е журналистката, която се обяви за жертва...

Тръмп и Клинтън "пяха" песен от "Мръсни танци" (видео)

Вторият телевизионен кандидатпрезидентски дебат в САЩ...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !