профили

Доналд Тръмп

Доналд Тръмп

Рождена дата: 14.06.1946
Пол: Мъж

Доналд Тръмп е американски бизнес магнат, автор и медийна личност, 45-и президент на САЩ. Роден е на 14 юни 1946 г. в Куинс, Ню Йорк.

Тръмп е президент и главен изпълнителен директор на „Тръмп Организейшън“; основател на „Тръмп Ентертеймънт Ризортс“ – организация, която ръководи многобройни казина и хотели в целия свят. Eкстравагантният му начин на живот и маниери са го утвърдили като знаменитост – статут, засилващ се от успеха на неговото риалити шоу „Стажантът“ (The Apprentice).

През септември 2010 г. Доналд Тръмп заявява, че „сериозно обмисля“ възможността да се кандидатира за президент на САЩ за 2012 г. На изборите през 2008 г. той поддържа кандидата на Републиканската партия Джон Маккейн, който губи от съперника си – демократа Барак Обама.

На 16 юни 2015 г. Доналд Тръмп обявява, че се включва в борбата за поста президент на САЩ на президентските избори през 2016 г. След традиционните за САЩ предварителни избори Тръмп е избран за кандидат на Републиканската партия. Негов основен съперник за президентския пост е Хилъри Клинтън.

Става вторият в историята кандидат за поста президент на САЩ от главните партии, който по начало е бил известен преди всичко като бизнесмен (първият е Уендъл Уилки през 1940 г.)[1]

На президентските избори на 8 ноември 2016 г. Тръмп печели победата, като си осигурява повече делегати в избирателната колегия, въпреки че получава по-малко гласове сред населението от кандидата на Демократическата партия Хилари Клинтън. Това е четвъртият подобен случай в историята на САЩ.[2]

Тръмп е най-възрастният, избран за първи път президент на САЩ – на 70 години, подобрявайки рекорда на Роналд Рейгън, избран за първи път, когато е 69 годишен.

Новини

Иванка дари Доналд Тръмп с осмо внуче

Кандидатът за президент на САЩ от републиканската партия...

Съперник на Тръмп пусна гола снимка на жена му

Американският милиардер Доналд Тръмп и сенатор Тед Крз -...

Вижте луксозния апартамент на Доналд Тръмп

Доналд Тръмп реши да продаде един от многото си недвижими...

Доналд Тръмп изнасилил бившата си Ивана

Милиардерът и настоящ кандидат за президентска номинация...

Ивана Тръмп очаква третото си дете

Дъщерята на Доналд Тръмп съобщи в социалните мрежи, че е...

Доналд Тръмп продаде правата за конкурса "Мис Вселена"

Американският милионер и кандидат за президент Доналд...

Доналд Тръмп искал принцеса Даяна за "съпруга трофей"

Кандидатът на републиканците за номинация за надпреварата...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !