Азис съпричастен към проблемите на болните от СПИН

30.09.2008 14:40 | Видян 4443 пъти | Гласували 1

Азис съпричастен към проблемите на болните от СПИН

Гости на „Вечерното шоу на Азис” в сряда вечер ще бъдат двама американски професори – Родерик Фъргюсън и Грейс Хонг, които се борят срещу дискриминацията на болните от ХИФ и СПИН.

Двамата изтъкнати учени са на посещение в България по покана на Министерството на здравеопазването, Съвета за електронни медии и Фондация „Куиър България”. Те ще изнесат серия лекции пред българските журналистите за това как политиката на отделните държави, засягаща СПИН-а, не трябва да дискриминира определени социални групи. Хубавото в случая е, че СЕМ горещо се вълнува от подобни злободневни проблеми и се опитва по някакъв начин да обогати информационно българските медии, които да се противопоставят на дискриминационното отношение към болните от СПИН. Оказва се, че заразените от вируса на СПИН се сблъскват не само със самия здравословен проблем, но и се изправят срещу консервативното общество и срещу държавата, която често единствено симулира загриженост.

Заедно със скандалния водещ двамата професори ще дискутират въпроси, касаещи големия бич на нашето съвремие – СПИН-ът, и неговото лечение.  Професор Хонг ще разкаже за южноафриканския активист Заки Ахмат, който отказва лечение от СПИН, докато това лечение не стане универсално, т.е. достъпно за всички. Като един истински борец активист срещу социалното неравенство заедно със своите гости Васко ще разнищи въпросите предпазва ли реално използването на презерватив от вируса на СПИН и не е ли тази болест изкуствен начин за намаляване броя на населението по света. 

Втори специален гост във Вечерното шоу на Азис” ще бъде двойката, отпаднала при елеминациите на Dancing Stars от миналата седмица – Алисия и Атанас Гендов. Очаква се фолк дивата да коментира злъчните нападки на Златка и да сподели своята позиция в публичния конфликт.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Няма коментари към тази новина !