Чудеса се случват след филма за Ванга

06.03.2014 17:15 | Видян 3815 пъти

Чудеса се случват след филма за Ванга

Чудеса са се случили с актрисите, които играят българския феномен Ванга в руския минисериал "Вангелия". 12-серийният филм на Руската обществена телевизия ще бъде излъчен и по БНТ от 19 март, пише "България днес".

Част от филма бе заснет и на родна земя, което предизвика недоволството на гражданите от Петрич, където живееше феноменът до последния си ден. Причината е, че част от лентата е художествена измислица, например срещата на баба Ванга с Хитлер. В този епизод тя предсказва и смъртта на Сталин и е арестувана за това, което не е реална история.

Целият живот на Вангелия Гущерва е изобразен, като са използвани пет актриси, които играят различни периоди от живота на гадателката. Сред тях е и руската участничка в конкурса за красота "Мис Вселена 2005" Наталия Николаева. Тя играе малката Вангелия от 14-ата до 15-ата ѝ година. Момичето предизвика истинска сензация в Русия,  когато наскоро призна, че е започнала да сънува пророчески сънища след участието си като баба Ванга в сериала. Според Наталия всички нейни колежки, играещи Ванга, са попаднали неслучайно в сериала.Тя твърди, че и петте актриси са получили свръхсетивни способности.

Ирина Рахманова, която изпълнява младата пророчица от 25-ата до 42-годишната ѝ възраст, разказва пред руските медии: "Беше ми страшно колко ми е лесно да играя сляпата Ванга. Сякаш някога съм била такава. Веднъж ми се случи да загубя гласа си и съвсем не можех да говоря. В този момент слухът и зрението ми сякаш станаха много по-силни."

По-възрастната Ванга от 50-ата ѝ година до смъртта ѝ се нарича Елена Яковлева.Тясъщо обяснява за интересни неща, които се случват с нея, след като изиграва ролята си. Жената започнала да се доверява на интуицията си.

"Често по вида на човека преценявам дали мога да му се доверя. Предмен минават толкова лица, че вече се научих да откривам закономерности."

Родни звезди също имат епизодични участия в минисериала. Сред тях е комикът Любо Нейков, който се вживява в ролята на зъл чорбаджия. При него отива бащатана Ванга, за да го моли да купи единствената му овца и с парите да заведе дъщеря си на лекар. Това става, след като пророчицата загубва зрението си в буря. В друг кадър се мярка и актьорът Ивайло Герасков.

В Петрич настроенията спрямо сериала са негативни. Още откакто епизодите се излъчиха в Русия, сред местното население потекоха отрицателни коментари срещу измислиците в сериите. Мненията относно актрисите и техните придобити способности също не са положителни.

"Баба Ванга е единствена и никой не може да я повтори! Някои се титулуват наследници, но е невъзможно това нещо. Тя с нейната дарба е била единствена. Не може да се повтори това чудо. Невъзможно е!", категоричен е и пазителят на храма на Рупите Серафим Иванов.

Според Серафим Иванов филмът за пророчицата не е от такова значение, колкото фактът, че малката къщурка в рупите, където Ванга прекарва последните години от живота си най-накрая ще бъде отворена. Товаще стане на 26 март, Благовещение, 17 години след като постройката бе с катинар.

"От 11 ч. ще има водосвет, хората могат да дойдат тогава и за първи пътда зърнат къщата на баба Ванга. Няма да има вход, всичко ще бъде така както е изглеждало по времето, в което тя е била жива. Ще има автентични снимки, вещи, всичко е възстановено, както е било след ремонта", обяснява Иванов.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Няма коментари към тази новина !