Стависки отново на пътя

10.09.2008 14:26 | Видян 5518 пъти

Стависки отново на пътя

Заснетият отново зад волана от руски медии Максим Стависки не може да бъде спрян да шофира в родината си, без значение какви присъди и забрани има на територията на България, предаде БТА.

Както вчера стана ясно световният шампион по фигурно пързаляне бе сгащен отново зад волана.

Фигуристът, който преди малко повече от година отне човешки живот при зверска катастрофа край Ропотамо, бе заснет да подкарва червено "Ауди" в родната си Русия.

От МВР обаче коментираха, че Максим не е извършил нищо незаконно и проблемът лежи изцяло върху моралните му задръжки.

"Няма как да му бъде забранено да шофира извън България. Намерил си е вратичка как отново да седне зад волана и ние с нищо не можем да му попречим. Всичко зависи изцяло от неговата съвест", коментираха родните инстанции.

Все пак може би от суеверие Максим е сменил марката в Русия. Край Ропотамо той връхлетя със своя джип "Хамър" върху движещите се насреща "Ауди" и "Хонда", докато на пределите на Москва Стависки е с "Ауди".

Напомняме, че фигуристът отърва затвора и се измъкна с условна присъда от 2,5 години. Стависки трябваше да заплати и 90 000 лв. на семейството на убития Петър и още 80 000 - за изпадналата в кома Мануела.

На 24 септември присъдата на Бургаския апелативен съд от 7 май тази година обаче ще бъде обжалвана от родителите на Мануела.

От руска страна също няма какво да се направи, за да бъде отнето правото на Максим да шофира. Местните власти съобщиха, че трябва фигуристът да извърши нарушение на територията на страната, за да му бъде отнета книжката.

"Знаем за произшествието в България, но за съжаление не можем да го спрем да шофира. Във властта ни в момента са единствено добрите препоръки", коментираха властите в Москва.

Близки до Стависки твърдят, че той е пристрастен към шофирането и едва ли някога би слезнал от своя автомобил, независимо от преживяната трагедия.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !