Чао ли е Цветанов?

30.04.2013 16:30 | Видян 2638 пъти | Гласували 1

Чао ли е Цветанов?

Всичко, което се случи през последните дни около записите на разговори по върховете, ОТКРОВЕНИЯТА на Мирослав Найденов и Трайчо Трайков и ред други работи говорят за нещо. На път е да се повтори добре позната история. Изглежда, че Цветан Цветанов, особено при загуба на изборите от ГЕРБ, ще минава на заден план в политиката, пише Супер 19'.

Кой даде тон? Онези, които се смятаха за големи приятели точно на Цветанов – американците. Доклад на Държавния им департамент направи на нищо България точно в Цецовите области – янките прибавиха дори подслушването. Защо приеха нашия човек за дълги 2 седмици през декември, пък го сиктирдосват в момента ли? Ами първо той не им свърши работа по темата Хизбула и ЕС ни шамароса, че сме се превърнали в Троянски кон на САЩ и Израел. После пък и администрацията се смени. Хилари Клинтън вече е далеч от Белия дом, а новият държавен секретар е истински демократ и е достатъчно богат (фамилията му държи световния хранителен гигант Хайнц), за да разчита на дарения от бизнеса срещу лобиране.

И в Европа това навлече ядове на ЦЦ. Говори се, че въпреки предизборно демонстрираната подкрепа, лично шефът на европравителството Барозу е бесен на съпартиеца си у нас. Тъй като говори с подслушваните от Цецомобила Станишев и Кристалина Георгиева. Скандалът е чутовен и както царската евродепутатка Антония Първанова разкри,

Сотир Цацаров е разкрил първо на Барозу удара по МВР за слухтенето. В Брюксел може да са всякакви, но не правят компромиси с основните човешки права. Там отдавна не харесват Цветанов. И България не се приема и не се приема в Шенген. Сега обаче са наистина шокирани, защото дейността на неговото ведомство, неспираща и при служебния кабинет, очевидно доминиран от негови хора поне в силовия ресор, се намеси и в техния живот, и в техните тайни.  Какво следва?

Следизборната коалиция, в каквато ГЕРБ ще се наложи да влиза, дали с ДПС или с Кунева, или пък с БСП, за което се натиска Брюксел, е невъзможна при наличието на Цветанов и всичките му хора – Фидосова, Андрей Иванов и куп други по-дребни калинки.

Историята се повтаря като фарс, защото по подобен начин се развиваха при социализма нещата с Втория след несменяемия Тодор Живков. Москва първо поиска да си ходи Митко Григоров, защото го смятаха за прекалено твърдолинеен. После Бай Тошо сам реши, че Борис Велчев ще го засенчи.

Пак руснаците пожелаха отстраняването на Лилов, заради близките му връзки с Людмила Живкова е нейния интелектуален кръг.  Накрая и Чудомир Александров – последния Втори, не се хареса, той пък заради жена си, която имала произход, свързан с царската полиция или някаква подобна щуротия, а уж беше Перестройка.

Всеки от тези Втори изкарваше на своята позиция между 3 и 5-6 години. Цветанов, ако бъде отстранен по логиката на всичко споменато, е баш в шестата си година на почетната стълбица под Борисов в ГЕРБ.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Приморски лебед: Фото на деня

Приморски лебед: Фото на деня Снимка: Здравко Василев

Няма коментари към тази новина !