Вижте Веско Маринов преди 25 години

12.12.2012 19:00 | Видян 5606 пъти

Вижте Веско Маринов преди 25 години

И тази зима Веселин Маринов продължава традицията да изнася голям коледен концерт. На 13 декември в първа зала на НДК, публиката ще може да се потопи в истинска приказна атмосфера с любими  песни на изпълнителя. Мелодиите, които Веско е избрал да представи тази година са от неговите два албума - Коледен сън и Най-скъпият подарък на света.

Разбира се, няма да липсват и популярни композиции от неговия репертоар, които винаги са зареждали феновете с хубави емоции и настроение. За своя грандиозен спектакъл той е подготвил и няколко музикални изненади, пише Супер 19'.

Това са две нови песни, които за първи път феновете ще чуят на сцената – едната е авторска и е озаглавена Сняг.

Другата мелодия е много популярна българска песен. В навечерието на коледния концерт естрадната звезда ще зарадва почитателите си и с премиерата на своя нов видеоклип.

Любимецът на по-възрастните дами в България е изкарал доста тежки години като студент. Веселин Маринов не винаги е бил известен и обичан.

Естрадната икона живял с двама монголци, когато бил студент първокурсник в Консерваторията. Нямало други места в общежитието и затова го настанили в стая с двамата чужденци. Веселин бил приет с 4-и бал в Консерваторията, но нямало къде да живее. Казали му, че има само едно място в общежитието, но в стаята имало двама монголци и никой не искал да ходи там. Момчето от Полски Тръмбеш обаче нямал избор и се съгласил да се настани там.

След време певецът допълва, че това съжителство било пълен кошмар за него. Макар, че не искалда си припомня за това време, той споделя, че двамата монголци държали под леглата си два куфара, пълни с агнешко месо, от което си рязали редовно и вътре било ужасна смрад. “Беше убийствена миризма, но повече не ме питайте за това”, спомня си певецът.

Веско бил с мустаци на абитуриентския си бал. По това време искал да подражава на баща си и от уважение към него, също засукал мустак. В казармата също имал, но после се отказал. Именно в казармените окопи му казали, че пее много добре. “Тананиках си песен на Йорданка Христова и едно момче ме чу и каза, че пея добре. Така се започна, после влязох във военния оркестър и после кандидатствах в Консерваторията.”

Веско и до днес с усмивка си спомня и друго – как колегите му се шегували с мекия му говор. “Тогава всички ме бъзикаха и ми казваха – абе, Виеско. Аз и сега говоря меко, но тогава беше още повече“. Естрадната звезда е сбъднал една от големите си мечти.

Той вече е успял да се снима с трима велики мъже. Певецът има фотографии с треньора на Манчестър Юнайтед – Сър Алекс Фъргюсън, с когото успял да се щракне на мач на “червените дяволи” при гостуване в Турция с ходатайството на местен бизнесмен.

Другата култова снимка-мечта за Веско Маринов била да се види със екшън героя Силвестър Сталоун. Тя се сбъднала преди година, когато Роки бе на снимки в България. Най-трудна и дълго подготвяна била снимката обаче с вътрешния ни министър Цветан Цветанов.

Двамата са добри приятели и не било проблем да се снимат, но Маринов искал да е в подходяща спортна форма, за да може да тича заедно с министъра, за когото пък е известно, че като бивш лекоатлет все още поддържа форма с бягане

„Аз съм типичен представител на капитализма. Работя от сутрин до вечер, сам организирам концертите си, сам търся спонсори и сключвам договори. Имам фирма, в която работят 19 души, и на всеки голям концерт съм отговорен за още 150 души, които обслужват техниката и сцената”.Това заяви неотдавна бардът на родната полиция.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Не пуснаха Устата да снима на Радецки

Само за ден песента ,,Jackpot-a или БОТЕВ‘‘ предизвика...

Попътен вятър: Фото на деня

Попътен вятър: Фото на деня

Няма коментари към тази новина !