Отложиха делото срещу Алексей Петров

12.07.2012 12:30 | Видян 2119 пъти

Отложиха делото срещу Алексей Петров

На днешното заседание трябваше да бъде разгледана мярката за неотклонение на Алексей Петров -Трактора. Делото е отложено поради заболяване на съдия Румяна Ченалова. Допълнително ще бъде насрочена дата за следващато заседание.

На излизане от съдебната зала Алексей Претров каза, че очаква всичко, включително и да бъде убит.

Защитата на Алексей Петров подготвя жалба до Съда в Страсбург заради отлагането на произнасянето на съда по мярката за неотклонение. Това каза пред журналисти адвокат Васил Василев. Софийски градски съд наложи мярка "задържане под стража" на Алексей Петров на 3 май, а на 18 май мярката бе потвърдена от Софийски апелативен съд.

„Ние поискахме в средата на юни изменение на мярката и вече две заседания, няма произнасяне по мярката. Днес по обективни причини – заболяване на съдията - няма как да има произнасяне. От тази гледна точка защитата вече подготвя жалба до Съда в Старсбург, защото има много грубо нарушение с този отказ от произнасяне по мярката, по чл.5, т.4 от Европейската конвенция. Съдът поначало е длъжен да се произнася по искане за изменение на мярката веднага, даже и това искане да не е мотивирано, а нашето е мотивирано, вече съдът ще си прецени, но няма право да не се произнася”, обясни адвокат Василев.

Защитата на Алексей Петров е съгласна да бъдат публично оповестени веществени доказателствени средства. "Казвам го от името на защитата и от името на Алексей Петров - ние нямаме нищо против - съдът да борави с тези веществени доказателствени средства и сме съгласни публично да бъдат оповестени. Притесняват ме нарушенията на закона, но ние ще ги обсъждаме, когато му дойде времето, след изслушване на веществените доказателства”, каза той.

източник:Блиц

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Изтезаваше ме в леглото. Имаше...

Райна е изтезавала в леглото бившето си гадже – ММА...

Улична война в Турция заради сирийски...

От няколко дни улиците на турския град Кайсери приличат...

Няма коментари към тази новина !