Трактора прави мръсни поръчки от затвора

04.07.2012 13:45 | Видян 2453 пъти

Трактора прави мръсни поръчки от затвора

Топ мафиотът Aлексей Петров дори от затвора продължава с престъпните си дела. „Всеки ден" научи, че службите са засекли няколко негови зловещи разпореждания от килията. Това е станало буквално преди дни. Според наш източник е имало конкретен план за подготвяни атентати.

Трябвало е да бъдат ударени три лица.Единият от тях е Пламен Устинов.Трактора лично е поръчал посегателствата срещу неудобни за него свидетели. Освен Устинов друга мишена е и известна бизнес дама. Самата тя неофициално потвърди пред репортер на вестника, че знае за подготвяните брутални престъпления, включително и срещу нея.

През последния месец, откакто е в Централния софийски затвор, бившият съветник в ДАНС е станал изключително раздразнителен. Поради това е готов да предприеме драстични мерки,
но да излезе на свобода. Арестът му на 3 май тази година осуети план за бягство в Русия. От пролетта гангстерът започна да изнася капиталите си, натрупани от престъпления, към Русия и Израел. Това ставало през любовницата му Ива Павлова и директора на застрахователна компания „Лев Инс" Стефан Софиянски. Сключени били и няколко фиктивни договора с руски и израелски фирми.

Според контрактите български дружества, близки до Алексей, трябвало да изнасят продукция за чужбина. Един от договорите е бил между консервно предприятие, намиращо се до Плевен, и руска фирма. Консервите са само за парлама.

Изтичане на капиталите на мафиота от България е започнало и чрез израелските му партньори, които официално имат към 10% от застрахователната му компания.

„Всеки ден" научи, че чрез тези схеми от началото на тази година вече е изнесена от страната сума от порядъка на около 800 000 лева. Крайната цел била да се прехвърлят авоари за над 50 млн. лева. Изненадващият дори и за Трактора арест обаче временно е сецнал намеренията му. Ива Павлова отделно се е заела и със задачата да разпродаде имуществото на Октопода, което е заплашено от
конфискация. Атрактивната брюнетка е пряк и в сянка собственик на над 150 имота, сред които апартаменти, фамозни къщи в София, Гърция и Испания и множество апетитни терени.

Мутри на Октопода демонстративно са следели с черни джипове неудобните свидетели през последните седмици. Посредници дори са се срещали с тях и деликатно са ги уговаряли да променят показанията си.

„Всеки ден" разбра и как Трактора дава нарежданията. Една от адвокатките му тайно по време на свижданията му е внесла СИМ карта. Самата карта е анонимна и е на сръбски оператор. Тя е била прикрепена с тиксо на гърба на папка с документи. Петров има право да се вижда с адвокатите си, когато си пожелае и да се запознава с материали по делото му. Мафиотът преценил, че ако използва юрист за муле, ще е далеч по-безопасно, отколкото някоя от мутрите му да вкара СИМ картата.

Същата адвокатка преди това му е внесла контрабандно и мобилен телефон. Ползването на слушалки в софийския затвор е абсолютно незаконно. За никого в зандана обаче не е тайна особеният статут на ВИП затворника. Надзирателите също знаят за нарушението, но си затварят очите срещу дребни подкупи. Освен на надзиратели Алексей Петров щедро е развързал кесията си и да си уреди удобни защитници в съдебната зала.

Тяхната роля е да дискредитират свидетелите на обвинението. Една от тях е Дария Крачунова. Тя се води личната му секретарка. Служителката на Трактора е тотално зависима от него и е готова да каже пред съда всичко, което босът й нареди. Спецпрокурори са отправили запитвания до няколко български банки с въпрос какви задължения има Крачунова, научи „Всеки ден". Оказало се, че дамата виси с кредит от 20 бона. Единственият начин да го погасява
редовно е от заплатата, която получава от Петров. За магистратите това е категорично доказателство, че Дария Крачунова е държанка на мафиота.

На вчерашното заседание на съда, на което се гледаше мярката, беше направена очна ставка между секретарката на Трактора и една от жертвите на Октопода - сестрата на Винената кралица Донка Митева. На предишното съдебно заседание Крачунова излъга съдията, че Митева сама поискала в началото на годината Петров да отиде лично до нея в Ямбол и да я закара в София. И видиш ли, гангстерът като един истински кавалер се отзовал на молбата й, зарязал всичко в столицата и хукнал да вози Митева.

„Никога не съм разговаряла с Дария по въпроси, свързани с Алексей Петров. Когато Петров дойде до Ямбол, Дария не беше с него и не знам какъв очевидец може да бъде. Тя просто лъже. Готова съм на очна ставка с Крачунова или и двете да бъдем подложени на детектор на лъжата", каза пред "Всеки ден" Донка Митева. Молбата й е приета от съда.

източник:Всеки ден

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Хайди Монтаг топлес в пищна фотосесия

Хайди Монтаг разголва всичко за една от най-расовите си...

Канибал, сервира човешка плът на...

Осъден насилник на деца е обвинен, че сервира човешка...

Няма коментари към тази новина !