Плевнелиев на море като Тато

11.07.2012 17:30 | Видян 3068 пъти | Гласували 1

Плевнелиев на море като Тато

Първата си лятна почивка в резиденция "Евксиноград" започна президентът Росен Плевнелиев. Той е избрал да отседне в известното Слънчево бунгало, в което нoщувката струва 300 лева. До него се слиза с външен асансьор, оборудвано е със сауна, барбекю и басейн. А гледката към морето е толкова екзотична, колкото и на Карибите. Брегът е с отделен плаж, който се охранява зорко от НСО. В бившата царска резиденция няма и следа от комари, които това лято на големи ята нападат Варна.

Храната за Плевнелиев приготвя ресторант "Тунела". Главната готвачка леля Пенка върти всякакви вкусотии от традиционната българска, но и от средиземноморската кухня. Порция агнешки котлети с розмарин например струва 18.21 лева. Пъстървата на скара излиза 10.95 лева, а лавракът -16.68 лева. Кебапчето и кюфтето са по 1.38 лева, а свинско шишче - 3.84 лева. Скарата за летовниците е направо на плажа, където винаги има заредено барбекю.

Малката бира към скарата върви по 2 55 лева, водката е 2.73 лева, а бутилка "Траминер" - 10.50 лева. Всички вина са от избата на "Евксиноград", която е на 2 етажа под земята и отлежават в тежки бъчви. В жегите най-върви прочутият Врачански мискет - любимото вино на Тодор Живков. Еликсирът, който наливат от сорта Врачанска теменуга, е 1/ 4 от цялото вино на избата и което свършва най-бързо.

За разпускане има масаж на цялото тяло, който излиза 30 лв. Никъде в града не може да се намери по това време толкова тънка тарифа, коментираха от резиденцията. Частичният масаж пък е наполовина. За час в джакузито се плаща 10 лв., а фитнесът струва петарка. Час игра на тенис корта е 15 лв. Цените на водните атракции също не са солени - наемът на водно колело е десетачка, а любителите на сърфа плащат 5 лв.

Въпреки забавленията обаче още с пристигането си президентът е проявил интерес към археологическите разкопки в крепостта "Кастрици", която е част от приказката "Евксиноград". Това е един от малкото запазени средновековни градове в България с автентични калдъръмени улици, древни къщи с покриви от дърво.

източник:Стандарт

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !