Ето я забранената вила на Плевнелиев

04.07.2012 11:45 | Видян 6118 пъти | Гласували 1

Ето я забранената вила на Плевнелиев

Президентът на Германия беше свален заради недотам морална сделка с недвижим имот, извършена от жена му. Човекът подаде оставка, след като медиите го разкриха. Отиде си с донякъде запазено достойнство. Плевнелиев обаче се прави, че не чува медиите, които от миналото лято го молят да разясни как е построил вила на брега на морето, след като това би трябвало да бъде незаконно. Териториите на 300 м от брега са изключителна държавна собственост по закон.

„Не гледайте моята вила, тя е на етаж и половина. Вижте околните на по 3-4 етажа”, беше единствената реакция, която тогавашният строителен министър измисли. Не че тя отговаря на основателния въпрос. Защото именно Плевнелиев беше човекът, който нареди нахлуване с щурм на силите на реда в Несебър, за да бъде осигурено

бутането на някоя и друга пристроена кухничка

в Стария град. Също неговите служители сриваха рибарски колибки, наричани за помпозност хижи, в Ченгене скеле до Бургас. И само на броени километри оттам продължава да стърчи вилата на Плевнелиев, недалеч от Черноморец.
Ядосани от двойния аршин журналистите от Черноморския регион надлежно следяха всяка стъпка на министъра. Той първо прокара, вярно черен, но път до своя имот. Според различните източници разстоянието е от 1,5 до 3 км. Министърът не обясни кой е финансирал въпросната отсечка, а подчерта, че тя не е асфалтирана. Подобно обяснение на това, когато го питат законна ли е вилата, да казва, че тя не е на 4 етажа, а на 1,5, нищо че всъщност е на 2,5.
Стигна се дотам

пресата да следи фамилията

кога става, кога спи по обед и къде ходи. Министърът, който не бещше ходил до имота изкара там няколко дни през лятото, докато режеше ленти в навечерието на обявяването на своята кандидатура за президент.
Ето и част от сводката на най-авторитетния бургаски сайт besove.bg: „Плевнелиев стана около 9 часа и тръгна от семейната си вила, която е построена върху скалистия бряг в най-закътаното място край Черноморец. Министърът остави съпругата си Юлиана и децата им в

красивия имот с басейн и барбекю,

наблюдаван от камери и пое със служебна лимузина към Карнобат, за да удари първата копка на ремонта на пътя между Карнобат и Шумен. Пред журналисти министърът съобщи, че започват да засичат нередности по плажовете със сателит и че вече имало над 600 констатирани нарушения.

 

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !