Ало, Плевнелиев, кога стана „Превъзходителство”?

27.06.2012 17:30 | Видян 2837 пъти | Гласували 1

Ало, Плевнелиев, кога стана „Превъзходителство”?

Президентът Росен Плевнелиев тези дни даде акъл на Европа какво да прави в кризата, понеже ние сме цъфнали, та сме вързали. Какво му дава основание за тази непремерена и ненужна никому дързост ли? Вестник Преса вчера засне основанието.

На конференция Предпоставки и персепктиви за устойчив икономически растеж в България и Европа, организирана от УНСС, комсомолецът от Гоце Делчев седна зад табелка „Негово Превъзходителство”.
Оказа се, че това не е нелепа грешка, а е категорично настояване на протокола на държавния глава. Той се обосновава с „церемониала, според който това е обичайна практика”.

В Конституцията на държавата България, чиято глава по случайност е Росен Плевнелиев, уж всички сме равни. Сега се оказа, че между нас имало превъзхождащи другите и държащи да ги титуловат „Превъзходителства” по някакъв церемониал. Ами то си е така. Ето няколко факта:

13 649 800 лв. почерпи държавата Плевнелиев и неговия Бизнес парк София – данъкоплатецът  пое за своя сметка ВиК и друга инфраструктура на частния комплекс при Тройната коалиция, разкри в.Атака. И още: През пролетта на 1991 г. държавата дава на автора на хороскопи Росен Плевнелиев и неговия съдружник – гъдуларя Иван Тодоров, хора без никакъв опит в строителния бранш и човешките ресурси, да наберат работници за 80 обекта в Германия. Това става почти веднага след сключването на договора между двете държави.

Вила в забранената зона, изключителна държавна собственост на морския бряг, е една от петте къщи с басейни, които са притежание на президентското семейство. Снимки от скандалния имот и цялата му история очаквайте в следващия брой на Супер 19’ – от понеделник по сергиите в цялата страна.
Досега само Петьо Блъсков в началото на 90-те години се титуловаше „Н.Пр”.

Това обаче беше майтап и проява на чувство за хумор от страна на първия вестникарски магнат в родината. В случая с Плевнелиев, уви, нещата са сериозни и затова плачат за контролен преглед, съветват специалисти.

Засега те благородно предпочитат да си обяснят манията за величие с напичащото жарко лятно слънце и възможно прегряване на държавната глава по тази причина.
 
Снимка: Преса

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Няма коментари към тази новина !