Домовете Плевнелиеви или 3,5 млн. в бетон

04.07.2012 11:15 | Видян 2786 пъти | Гласували 1

Домовете Плевнелиеви или 3,5 млн. в бетон

Преди броени дни президентът Росен Плевнелиев се направи на голям ЕКОАКТИВИСТ като заклейми поправките в Закона за горите. Разследване на Супер 19’ обаче показа съвсем друго – той е един от първите застроители на Банско. Негов е бил хотел Тамплиер, който е продал на фалиралата впоследствие Алма турс, която пък тези дни го прехвърли на кредитори за 20 милиона лева, което е описал в декларация пред сметната палата.

Къщите Плевнилиеви са една много важна тема за обществото. И не само заради стойността си, която отново тези дни лъсна от декларацията му пред Сметната палата.
Президентът Росен Плевнелиев и съпругата му имат пет къщи в България и Гърция, които са на обща стойност 3 403 144 лв. според цената им на придобиване. Ако съдим по масовата практика от времената преди кризата, когато са купувани, в нотариалните актове на хората често се записваха стойности далеч от пазарните – в някои отношения с пъти. Смята се, че

само къщата в Гърция на първото семейство струва поне 3 милиона

Тя си е цяло имение на хълм край Бяло море, недалеч от прочутакта монашеска република Атон. Плевнелиеви имат и близо 1.8 млн. лева в банкови влогове.
И петте имота са придобити през 2007-2009 г., става ясно от декларация на държавния глава по Закона за публичност на имущество на лицата, заемащи висшите държавни длъжности, публикувана на сайта на Сметната палата. Това не е точно така, защото парцелите за тях като например най-скандалния – този на незаконната им вила до Черноморец са от 2005 г. И днес тя стърчи като паметник на наглостта на скалите над морето в територия, която е изключителна държавна собственост като всяка друга на 300 м от брега.

Преди три години Плевнелиеви са си купили къща в с. Баня, Разложко, за 352 049 лв.
През 2008-а са взели къща с двор в с. Черноморец за малко над 250 000 лева, а година по-рано - къща с двор на гръцкия полуостров Халкидики, която струва 1 369 081 лв.
Президентът декларира, че от 2008 г. има две къщи в "Резиденшъл парк" в столицата на обща стойност малко над 1.4 милиона лв.

В декларацията си за 2009 г. той е описал пет парцела в село Баня, четири от които са дарение, едно право на строеж и пристройка в София, всички придобити от него и жена му през същата година.
Президентът

има над 712 000 евро на влог в чужбина

Защо президентът на държавата, който на всичко отгоре назначава половината борд на националната банка на страната БНБ не вярва в родната финансова система и държи авоарите си, за да подхранват чужди икономики. Ето това е един много интересен и много важен въпрос.

Само „джобните му пари” - 41 900 евро и 654 лв. са на влогове в страната

Плевнелиев притежава и ценни книжа от Дойче банк, Австрия, на стойност 313 815 лв. Съпругата му Юлияна Плевнелиева има над 320 000 лева в два влога - единият с 112 955 евро, другият с 100 073 лева.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !