Нокът от Яна закова Чеци

06.06.2012 11:15 | Видян 3359 пъти | Гласували 1

Нокът от Яна закова Чеци

Биологичен материал, открит под ноктите на убитата в Борисовата градина Яна Кръстева, се очаква да докаже на 100 процента вината на арестувания Николай Русинов-Чеци.

ДНК-то вече е пуснато за изследване и от него ще се разбере кого е драла убитата Яна преди смъртта си. Ако се докаже, че под ноктите й има биологичен материал на Русинов, тезата му, че е правил доброволен секс с удушеното момиче, ще бъде оборена, категорични са разследващи по делото. Според тях най-вероятно става дума за изнасилване, което Чеци се опитвал да прикрие. Това би посочило и мотива за извършване на престъплението, който до момента е неясен, категорични са запознати със случая.

Веднага след убийството каката на Яна беше категорична, че сестра й няма как да се е съгласила на каквито и да било интимни контакти с Русинов. След като видя Чеци на живо в залата, Даниела Михайлова обяви, че за нея той е извършителят на жестокото убийство и заслужава смъртна присъда.

„Познавам Яна много добре. Сигурна съм, че се е борела със зъби и нокти с Русинов и сега това трябва да се докаже категорично. Яна имаше навика да се защитава по този начин - като скубе и дере. Още в началото на разследването исках да бъде изследван материал от ноктите на сестра ми, но никой не го направи. Доколкото знам, в ръката й е намерен и косъм от Чеци."

28-годишната Яна Кръстева беше удушена в Борисовата градина на 8 срещу 9 юли миналата година. Първоначално бе обявено, че от ноктите на Яна не може да се извлече материал, защото трупът е преминал твърде бързо към разложение заради високите температури, които по това време бяха 38-40 градуса. Сега се оказва, че въпреки това нокът от Яна е бил приложен към доказателствата, без това да бъде оповестено в медиите, за да не се пречи на разследването. Защо още тогава въпросното доказателство не е било пратено за изследване, не е ясно.

След убийството на Яна стана ясно, че тя е напуснала заведение в Борисовата градина във фаталната нощ именно с Чеци. След като около случая се разшумя, Русинов избяга в Турция, след което се върна доброволно и се предаде на полицията за разпит. Именно тогава му е била направена медицинска експертиза, която е установила повърхностни наранявания и драскотини по тялото му.

Русинов обяснил, че е паднал с колело. Очаква се намереният биологичен материал под ноктите на Яна да обори това негово твърдение. „Надявам се, че с новите доказателства и експертизи
истината за смъртта на дъщеря ми най-накрая ще излезе наяве"- каза пред "България Днес" бащата на удушеното момиче Явор Кръстев.

Разследването за смъртта на девойката беше удължено с още два месеца. В рамките му е назначена и тройна психиатрична експертиза на Чеци, с която да се докаже дали той е лабилен и склонен към агресия.Изследванията включват и сексологична експертиза, която да разкрие дали арестуваният е склонен към използването на сила по време на полов акт. По време на заседанието стана ясно, че удушената Яна е била натискана на няколко места по тялото и именно там са открити ДНК следи от Николай Русинов. Вследствие на натиска се е пукнало едно от ребрата на Яна. Смъртта, както вече стана ясно, е настъпила вследствие на задушаване от притискане, като се предполага, че устата й е била запушвана, за да мълчи. Сред оповестените в медиите доказателства са и фактите, че има отпечатъци от Чеци по бутилка уиски, намерена на местопрестъплението, салфетки и опаковка от презерватив, както и по телефона на жертвата, който е бил разглобен.

Съдът остави Чеци в ареста и заради факта, че клетките на мобилния му телефон са били засечени
в района на Борисовата градина до 6 часа сутринта. Аутопсията е установила, че момичето е било умъртвено преди този час. Освен това Русинов е резервирал билет за ЮАР. Именно поради опасността да се укрие той беше оставен в килията с постоянна мярка „задържане под стража".

източник:България Днес

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Кортни Кардашиян се страхува, че...

Кортни Кардашиян прави откровено признание в...

Бързите удоволствия: лек или зависимост?

Когато сме имали тежка седмица или тежък ден, когато...

Няма коментари към тази новина !