Грешки на разследващи отървават Чеци от затвора?

09.05.2012 12:30 | Видян 1471 пъти

Грешки на разследващи отървават Чеци от затвора?

Грешка на разследващите може да отърве от затвора сочения за убиец на Яна от Борисовата градина Николай Русинов - Чеци. Това твърди адвокатът на 35-годишния изверг Иво Найденов. Защитникът обясни пред журналисти, че при първоначалния оглед на трупа на зверски убитото момиче съдебните медици не са измерили температурата на тялото.

Затова и не може да бъде определен точният момент, в който е настъпила смъртта на Яна. Ако твърденията на адвокат Найденов се окажат истина, то едно от основните доказателства срещу Русинов ще отпадне. Според данните Яна е убита между 3 и 6 часа през нощта на 8 срещу 9 юли миналата година. По това време Чеци е бил заедно с нея в Борисовата градина, а разпечатките на мобилния му телефон сочат, че си е тръгнал и е изоставил момичето в храстите призори - към 5 часа.

Въпреки това магистратите от Софийския апелативен съд оставиха Чеци зад решетките за постоянно. Според мотивите на съда има обосновано предположение, че именно Русинов е удушил момичето.
Негови косми са намерени по гърдите и корема на момичето - точно на мястото, където според медицинската експертиза убиецът е натискал със зверска сила Яна, за да я умъртви.

От прокуратурата пък посочиха, че в края на юли Русинов е резервирал еднопосочен билет за ЮАР. Според разследващите той е имал намерение да избяга от страната. Магистратите се позоваха и на разказите на приятели на Русинов, които разказват, че той е заминал неочаквано за Румъния след смъртта и се е колебаел дали да се върне в България. Защитникът на Чеци обаче твърди, че доказателствата срещу него са само косвени, а след смъртта на Яна в Борисовата градина е имало още нападения над жени.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Издирват криптокралицата Ружа...

Ружа Игнатова се издирва в Атина – под това заглавие...

Патриархът: Най-гледан по бТВ

Специалната програма, която bTV излъчи за избора на...

Няма коментари към тази новина !