Чеци мълчи, отказва детектор

29.05.2012 13:30 | Видян 1978 пъти

Чеци мълчи, отказва детектор

Обвиненият за убитата в Борисовата градина Яна Кръстева Николай Русинов Чеци е отказал да седне на детектор на лъжата.

Полицията няма как да го принуди да се тества с полиграф, тъй като резултатите от устройството нямат сила в съда. Русинов категорично е отказал и да дава каквито и да било допълнителни обяснения по случая. Той твърди, че е правил секс с девойката и я е оставил жива,

заспала в храстите

Русинов бе обвинен в убийството на Яна, след като стана ясно, че 5 от намерените по трупа на момичето косми са негови. Резултатите дойдоха от експертизи, направени във водещи лаборатории в Австрия.

Полицаите са взимали неколкократно материал от косата и други части на тялото на Русинов, който за целта дори е бил принуден да си пусне дълга коса.

Разследващите също така установиха, че телефонът на Чеци е бил засечен в района на Борисовата градина преди 6 часа сутринта.

Яна е била удушена между 3 и 6 часа. Космите от Чеци пък са били разположени на местата, където е било притискано тялото на Яна.

По телефона на жертвата, който е бил разглобен, също има отпечатък от задържания за зверското престъпление.

Делото за убийството на Яна Кръстева ще влезе в съда най-рано след два  месеца, научи "България Днес". Разследващите са

поискали удължаване

на крайния срок с още два месеца, за да могат да приключат окончателно със събирането на доказателства. 28-годишната Яна Кръстева беше намерена удушена в храстите на Борисовата градина на 10 юли 2011 година.

За убийството първоначално беше задържан безработният Пламен Трифонов. Десет месеца по-късно чужди експертизи заковаха фигуриращия само като свидетел по случая 34-годишен спедитор Николай Русинов-Чеци.

След неговото задържане обвиненията срещу Трифонов бяха свалени. По случая са

разпитани над 30 свидетели

Арестуваният Русинов до момента не дава повече обяснения по случая и отказва категорично да седне на детектора на лъжата.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Кортни Кардашиян се страхува, че...

Кортни Кардашиян прави откровено признание в...

Бързите удоволствия: лек или зависимост?

Когато сме имали тежка седмица или тежък ден, когато...

Няма коментари към тази новина !