Галерията за модерно изкуство София ще е 12-та локация

12.01.2012 14:45 | Видян 2265 пъти

Галерията за модерно изкуство София ще е 12-та локация

От днес, 12 януари „точките” на Деймиън Хърст ще бъдат показани едновременно във всички 11 галерии “Гагoсян”  – в Ню Йорк, Лондон, Париж, Лос Анджелис, Рим, Атина, Женева и Хонг Конг.

За първи път „Гагосян” посвещава всичките си локации по света на един артист като поставя неговото  творчество в наистина глобален контекст.

Деймиън Хърст е признат за един от най-търсените и проспериращи съвременни художници, а евро- пейското издание на списание "Тайм" пише, че той е най-богатия  творец в историята на изкуството със състояние от близо 1 милиард  долара.

Арт критиците го определят като новия Анди Уорхол, лошото момче на съвременното концептуално изкуство, най-скандалния от групата “Млади британски артисти”, взривил световнатa арт сцена.

В съпричастност с колосалната премиера, Галерията за модерно изкуство София представя от 12-ти януари до 10-ти февруари лимитирана серия от „точките” на Деймиън Хърст, изработени  чрез техниката гравюра върху дърво.

Те са създадени през юни 2010 по повод първата самостоятелна изложба на артиста в България (октомври 2010г.).

Галерията за модерно изкуство е сред малкото галерии в света, работещи директно с художника. Всяка творба носи подписа на Деймиън Хърст и е придружена със сертификат за автентичност.

Арт салонът на Оборище 10 е единственото място в България и Югоизточна Европа, където ценителите на съвременното изкуство могат да се докоснат до творчеството на забележителния художник, както и да закупят оригинални графични  творби с инвестиционна стойност.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !