Стефан Данаилов свали с моя режим 40 кг и ме направи диетолог, храня се с успех: Касабие

20.02.2025 12:22 | Видян 955 пъти

Стефан Данаилов свали с моя режим 40 кг и ме направи диетолог, храня се с успех: Касабие

"Като студентка по медицина - специалност, която ми наложи баща ми, вместо актьорството, което исках да следвам, бях помогнала, напълно спонтанно, на дете на приятели, което имаше проблеми с теглото, да свали 10 кг. със здравословно хранене. Един ден телефонът ми звънна и непознат за мене глас ме попита аз ли съм диетоложката Енджи Касабие и кога мога да го приема за преглед, защото разбрал какви резултати съм постигнала с детето - явно родителите са били и негови познати и са ме похвалили. Представи се като Стефан Данаилов, което нищо не ми говореше - все пак съм ливанка. Приятелката, която беше с мен, докато говорех и чу разговора, възкликна - как така не зная Стефан Данаилов. Казах, че ще му се обадя по-късно, за да ми обясни.

Нямах дори къде да го приема. Звъннах на познати дали мога да използвам офиса им. Така се съгласих да поема първия си сериозен ангажимент. Готвех на Стефан и съпругата му Мария и той свали 40 килограма с моя режим на хранене. Преди това беше се подложил на нездравословно отслабване и беше придобил метаболитен синдром. Но не съм се чувствала диетолог.

Той ме произведе, като запитан от журналисти в негово интервю като министър как е придобил толкова различна форма, той каза, че го дължи на диетоложката Енджи. Така мечтата ми да стана известна актриса почти се сбъдна - най-големият актьор ме направи известна, макар и с образованието, което по бащината воля придобих.

Оттогава и досега, когато ме попитат с какво аз се храня, отговарям: "С успех". И наистина, не правя нещата за пари, понеже както много съм печелила, така и много съм губила с проектите си през последните години".

Така Енджи Касабие се представи на официалната вечеря в Адор - носителя на Българските туристически награди за най-добър ресторант в републиката, която тя организира и приготви, заедно със своя майстор - шеф в кухнята на столичния хотел Интерконтинентал. И беше поканила семейството си, за да се присъедини, за да бъдат напълно убедени гостите, че наистина ще надникнат в "Тайните на здравословната кухня", както гласеше мотото на вечерта.

Лекото меню включваше онова, което и българите и ливанците наричаме МЕЗЕ, а домакинята беше определила като "салати и дипове за споделяне": фатуш, табуле, баба гануш, хумус, сърми с лозов лист. За основно ястие предложи филе от ципура с картофи Максим, сотирани зеленчуци, пюре от артишок, сос Велуте с копър. За десерт Касабие бе избрала сурова торта с любимата си ядка - шамфъстък, и горски плодове - в случая малини.

Това е само стартът на много инициативи, свързани със здравословната кухня на прочутия ресторант Адор на жълтите павета, за които тепърва ще ви информираме.

Екип на СЛАВА

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Тройна цена на поръчка пускат...

Вижте какви ги вършат заместниците на Благомир Коцев,...

Мария се омъжи за новия си любим...

Попфолк дивата Мария отново облече булчинска рокля –...

Няма коментари към тази новина !