Случаят "Яна" повтаря мистерията Белнейски

28.07.2011 16:00 | Видян 5237 пъти | Гласували 2

Случаят

Случаят с убийството на Яна започва да прилича все повече на този със сестрите Белнейски. Обявеният шумно за един от заподозрените за смъртта на момичето - Николай Русинов, изненадващо беше освободен вчера. Така мистерията става пълна и всичко започва отначало.
Според прокуратурата той не е виновен. Доказателства за съпричастността му към тежко престъпление няма, категорични са наблюдаващи прокурори, съобщи Николай Кикинов.
В ръката на жертвата имало косми от втория заподозрян - Пламен Трифонов, което означава, че Яна е била жива, когато скитникът я нападнал. Това изказване автоматично опровергава думите на вътрешния министър Цветан Цветанов отпреди седмица.

Тога той съобщи, че полицията има безспорни доказателства, че Русинов има отношение към смъртта на момичето. Министърът обяви, че има ДНК профил и започва издирването на укриващия се Николай. За космите на Пламен в ръцете на Яна никой не спомена. Нито вътрешният министър, нито шефът на СДВР, който даде пресконференция.
Беглецът,който имаше достатъчно време да проследи как върви разследването, се предаде в най-подходящият момент. След като знаеше какви са доказателствата. След като имаше време подробно да измисли алибито си. След като във вторник белезниците щракнаха на около ръцете му на аерогара София, Русинов е провел беседа с психолози и криминалисти. Николай е пуснат, без да е изследван с детектор на лъжата, за разлика от посочения за убиец от прокуратурата Трифонов. Не е ясно как е обяснил на ченгетата защо сутринта си е тръгнал и е оставил полуголата Яна, с която имал сексуален контакт през ноща, в храстите.

Чеци казал пред разследващите, че си бил тръгнал, зарязвайки Яна, около 5ч. сутринта. Проследяване на движението на телефона му го потвърждава, казаха от прокуратурата. Не е ясно обаче, с какво това оневинява Русинов и защо да е невъзможно преди това той да е удушил момичето. Още повече че точен час на смъртта на момичето не е установен, защото трупът е открит след ден и половина и е започнал да се разлага в жегата.

За другия арестуван - Пламен Трифонов, градският прокурор на София твърди, че има всички доказателства, че той е убиецът. Само че и с просто око се вижда, че тук нещо не се връзва. Когато е бил извикан на разпит, мъжът с лекота се е съгласил да бъде изследвам с детектор на лъжата. Полиграфът показва, че Пламен лъже, че в ноща на убийството не е бил в парка. Но резултатът показва и друго - мъжът е честен в показанията си, че не е убил Яна, пише Всеки ден.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Oбсъдиха организацията на...

Зам.-министърът на младежта и спорта Петър Младенов и...

Издирват криптокралицата Ружа...

Ружа Игнатова се издирва в Атина – под това заглавие...

Няма коментари към тази новина !