Хванаха втория убиец на Яна

27.07.2011 11:00 | Видян 2275 пъти

Хванаха втория убиец на Яна

Полицията залови втория заподозрян за убийството на Яна Кръстева – Николай Русинов.
Веднага след смъртта на момичето той е напуснал страната и се е укривал в Турция.
Русинов е заловен в 9,50 часа вчера на Летище София, където е пристигнал с полет от Истанбул. Задържаният е отведен за разпити.

Мъжът съдейства на полицията, но твърди, че не помни почти нищо от фаталната нощ. Русинов признал, че е познавал жертвата и в деня на убийството е имал контакт с нея. Негов защитник по делото ще бъде адвокат Марин Марковски.

За убийството на Яна Кръстева бе задържан и 34-годишният Пламен Трифонов.
28-годишната столичанка беше открита мъртва и полугола под дърво в закътана част на Борисовата градина на 10 юли. Според разследващите Пламен Трифонов и Николай Русинов са задушили Яна, докато са се опитвали да й попречат да вика за помощ. Целта им е била да я изнасилят.

Седмица по-късно близо до мястото на убийството е намерен друг труп на жена. Полицията все още не дава информация дали между двата смъртни случая има връзка.
Междувременно във Фейсбук се появи група, която усилено подкрепя Николай Русинов. В нея пишат негови познати и приятели, които го определят като неспособен да извърши такова тежко престъпление. На снимка, публикувана на страницата на групата, се вижда как Русинов носи на ръце малко бебе.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Oбсъдиха организацията на...

Зам.-министърът на младежта и спорта Петър Младенов и...

Издирват криптокралицата Ружа...

Ружа Игнатова се издирва в Атина – под това заглавие...

Няма коментари към тази новина !