Кой и защо подменя фактите около смъртта на Яна?

23.07.2011 09:00 | Видян 6577 пъти | Гласували 1

Кой и защо подменя фактите около смъртта на Яна?

За по-малко от две седмици Борисовата градина смени облика си от прохладно място за разходки на столичани в ужасяващо пространство на жестокости. Две мистериозни убийства шокираха народа и предизвикаха куп въпроси без отговор.

Преди 14 дни, в  нощта на 8 срещу 9 юли 2011, 28-годишната Яна Кръстева бе удушена и скрита в храстите на Борисовата градина в столицата. До редакционното затваряне на броя на Супер 19 ‘ полицията не е казала кой е убиеца. Говори се за някакъв заподозрян Х.В същото време някой много упорито и през цялото време работи за очерняне личността на мъртвата и подмяна на някои факти.

Две противоречиви версии почти едновременно си проправят път сред общественото внимание – едната, че Яна е била полу-наркоман, полу-клошарка, с разпуснато поведение и едва ли не сама си е заслужила участта (?!).  Другата, поддържана от приятели и родители е, че убитата жена е била светла и лъчезарна, трудолюбива, пишеща стихове, невинна и доверчива.

Яна Кръстева от Козлодуйското село Хърлец бе намерена от случаен минувач, завита с найлон  до оградата на стадион Българска армия в Борисовата градина на 10 юли. Аутопсията показа, че младата жена е била удушена след сексуален контакт, но не е била изнасилена.

Историята

За последен път родителите на Яна се чуват с нея в петък, 8 юли, часове преди убийството.  Току що са излезли резултатите от кандидат-студентските изпити и гласът й трепери от вълнение – приета е да учи Философия в Софийския университет. Споделя, че вечерта ще празнува с приятели в Борисовата градина.

По-късно Яна и компанията й се събират в заведение в парка. По същото време на стадион Българска армия  има рок маратон – концерт на няколко световно известни групи и градината е пълна с хора. Жега е. Компанията си прекарва доста весело и около полунощ всички се разотиват на малки групички. Тук показанията на приятелите на Яна се разминават.

Едни казват, че тя е тръгнала към дълбините на парка с момче. Други, че не си спомнят какво точно е станало. В компанията е бил и бившият й приятел Петко, с когото тя неотдавна се е разделила. Според по-близките на Яна, тя още „се е лекувала” от края на връзката.
„Тя обичаше свободата” – ще каже Петко по-късно на пресконференция и ще избухне в плач.
На другия ден, събота, телефонът на Яна е изключен, но никой не е притеснен от това – празнували са до късно, нормално е да иска да си почине. В неделя, 10 юли, е открита мъртва в храстите, без бельо и покрита с найлон.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Най-лудият фен на Бешикташ отново...

След като Турция разгроми Австрия с 2-1 и се класира за...

Скандалната Алена Омович продължава с...

Алена няма граници, когато става въпрос за провокации....

Няма коментари към тази новина !