Закопчаха убиеца на Яна на летището

26.07.2011 17:20 | Видян 2606 пъти

Закопчаха убиеца на Яна на летището

Белезници щракнаха на ръцете на втория заподозрян за убийството на Яна – Николай Русинов-Чеци. След 5 дни издирване Русинов се завърна в България с полет от Истанбул и бе арестуван на Летище София. „Беше задържан веднага от граничните власти. Налагаше се да бъдат направени допълнителни проверки за установяване на неговата самоличност дали е 100 % това, което колегите имаха при първоначалната проверка. Установиха, че е той. Предаден е на СДВР, за да започнат процесуално-следствените действия”, потвърди и вътрешният министър Цветан Цветанов.

МВР шефът обаче не отговори кога и как Русинов е напуснал страната, но пък обясни, че официално нямат данни Чеци да е излизал от България. “Имаме и друга информация – че е пътувал до Румъния. Но това са само оперативни данни, които бяха проверявани като възможности за неговото напускане извън страната”, заяви още Цветанов.

Той отрече информацията Русинов сам да се е предал на МВР. „Когато пристигат лицата на летището се проверяват от паспортния контрол и когато бъде установено дадено лице, което е обявено за издирване, в момента, в който ние го обявихме за общодържавно издирване, той е заложен и в системите на граничния контрол”, обясни Цветанов и допълни, че днес е трябвало да бъде издадена европейска заповед за задържане му.

МВР шефът съобщи още, че задържаният е отказал да дава показания без адвокат. Цветан Цветанов обаче не пожела да отговори на въпрос на “Всеки ден” дали другият задържан – Пламен Трифонов е проговорил пред разследващите. Очаква се след разпитите на Чеци да стане ясно кой всъщност е физическият убиец на Яна Кръстева. Към момента разследването боксува, тъй като другият задържан Пламен Трифонов отказва да разкаже какво се е случило в нощта на убийството на момичето.

Една от версиите, по които полицията работи е, че Яна е правила секс с Николай Русинов и при по-груба сексуална игра, той й е запушил устата и я е задушил. Когато видял, че момичето е мъртво се уплашил и избягал. След него обаче другият задържан – 34-годишният Пламен Трифонов правил секс с трупа на жертвата.

28-годишната Яна Кръстева бе намерена мъртва на 10 юли в Борисовата градина в столицата. Десет дни по-късно полицията арестува 34-годишния Пламен Трифонов. Мъжът обясни тогава, че не е бил с жертвата в нощта на убийството. На детектора на лъжата обаче тезата му се пропука и той така и не успя да даде смислено обяснение пред психолозите къде е бил. Трифонов е арестуван след сигнал на бдителна гражданка, която забелязва, че след убийството на Яна, Пламен спира да ходи в Борисовата градина. Мъжът е клошар, който има адресна регистрация, но не се прибира у дома при жена си само за да се преоблече.

“Не е бил точно клошар, събирал е бутилки от кофите за боклук, които е предавал за рециклиране и така си е изкарвал някакви средства за препитание”, обясниха пред столичните криминалисти. След като се издънва на детектора на лъжата, Трифонов отказва да дава показания. Майка му обаче потвърждава, че в нощта на убийството синът й не е бил с нея. След направена ДНК експертиза стана ясно, че има втори човек, съпричастен към убийството на Яна. 34-годишният Николай Русинов обаче тогава не е открит, а дни след убийството се държи неадекватно и заявява пред приятелите и роднините си, че ще заминава за чужбина.

Снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Oбсъдиха организацията на...

Зам.-министърът на младежта и спорта Петър Младенов и...

Издирват криптокралицата Ружа...

Ружа Игнатова се издирва в Атина – под това заглавие...

Няма коментари към тази новина !