Композиторът на Лепа Брена пише песен за Пирин Фолк

22.06.2011 12:20 | Видян 3520 пъти

Композиторът на Лепа Брена пише песен за Пирин Фолк

Композиторът на Лепа Брена, Саша Попович ще напише специална песен за изпълнителя от Сърбия, който ще участва във фестивала „Пирин фолк“ на 3 и 4 септември в Сандански. Изпълнители от Румъния, Македония, Хърватска и Сърбия ще участват в конкурсните програми на предстоящия Межуднароден фестивал „Пирин фолк“ на 3 и 4 септември в Сандански. До момента все още не е известно името на изпълнителя, който ще представи Република Сърбия, тъй като не е приключил кастинга за изпълнители, който обяви сръбската телевизия за участието им на сцената на „Пирин фолк“. Една от най-известните певици в Република Македония Милица Кузмановска ще представи страната си на фестивала. Тя е широкоспектърен изпълнител и има много награди, както от поп фестивали, така и от фолклорни.

Милица направи рекорд със своите турнета в Австралия и САЩ,споделиха от Македонската радио-телевизия. Техния изпълнител ще се представи с песента „Шепотът на старата река Струма“ по музика на македонския композитор Илия Манасков и по текст на българина Валери Иванов. За втора поредна година Хърватската телевизия изпраща своя представител Дарус Деспот, който беше сред големите победители на Пирин фолк 2010. „Опасна малена“ е името на песента с която ще се представи Дарус. Той подготвя отсега сценичното си представяне за Пирин фолк заедно с група от 12 балерини. Дарус е популярен освен като много талантлив певец и като ценител на женската красота. Хърватския плейбой често е замесван в не една или две връзки с най-актуалните хърватски млади певици или модели.

Още през миналата година по време на фестивала Дарус беше най-голям привърженик на нощния живот в Сандански и редовно купонясваше до ранни зори в нощните заведения и таверни в южния град. За първи път тази година Балканските страни ще имат много силна конкуренция в представителката на Румъния- Родика Елена Тудор. Тя е от младото талантливо поколение на нашата северна съседка. Носителка е на втора награда от Националния поп фестивал в Мамая. Родика Елена Тудор е възпитаничка на прочутата школа на Виорела Филип в Букурещ. Песента с която ще се представи се казва „Молдова“ и освен типични молдовски елементи аранжимента на песента е съвременен и много богато направен. Групата от центъра за култура в Цариброд ще се представи във втората конкурсна програма на Пирин фолк. Те ще пеят песента „Мила сестро,стара планино“, която вече е записана в студиото на радио „Благоевград“.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Епитропов заменя Мицин като един от...

Плувецът Любомир Епитропов заменя своя съотборник Петър...

Четвъртият патриарх – Изборът на...

На 30 юни, неделя, Българската национална телевизия ще...

Няма коментари към тази новина !