Откритие на Слави Трифонов и двойник на Ерос Рамацоти атакуват Пирин фолк

26.05.2011 14:00 | Видян 4379 пъти | Гласували 3

Откритие на Слави Трифонов и двойник на Ерос Рамацоти атакуват Пирин фолк

Утвърдени изпълнители ще се конкурират с млади певци на предстоящия Международен фестивал Пирин фолк, който ще се проведе на 3 и 4 септември в Летния театър в Сандански. Първата дама на македонските песни Лили Цветкова вече има няколко награди зад гърба си, но ще се конкурира с дъщеря си Невяна Цветкова, която ще дебютира на сцената на „Пирин фолк“.

С песента на македонския композитор Сашко Велков „Като Богородица“ на сцената в Сандански се завръща гласовитата Еми Стамболова, която през 2006 година  спечели второ място в конкурса за песен на „Пирин фолк“. Откритието на Слави Трифонов, певицата Надя Казакова също се включва в „Пирин фолк“ в конкурса за изпълнители с песен на Тони Митров по текст на Мария Маринова.

В музикалните форуми феновете на фестивала вече коментират кои са най-красивите участници. До момента най-обсъждани са имената на: Мария Генова от Копривщица, Полина Стайкова от Стара Загора, а от мъжете Димитър Атанасов от Бургас. Той е българския двойник на Ерос Рамацоти не само във външния си вид но и като бленда на гласа си, споделят неговите почитателки.

Все повече поп композитори и изпълнители гледат към сцената на „Пирин фолк“, коментират от ръководството на фестивала и допълват, че тази година допуснат до участие със своя песен е певецът Жан Шейтанов, който в последните години живее и работи в чужбина. Сред утвърдените участници ще се конкурират фолклорните изпълнители Румен Малинов и Влади Вълчев.

До края на месец юни директора на фестивала Валентин Пензов ще съобщи какъв ще бъде новият декор на фестивалната сцена и кои ще бъдат водещите и гостите с рецитали от различните балкански страни.

 

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

NOVA търси големите постижения на...

Кои са големите постижения в демократичната история на...

Графа, Мария Илиева, Михаела Филева в...

На 25-ти април, четвъртък, „Приказката продължава“ с...

Няма коментари към тази новина !