Евровизия става Чалгавизия

08.02.2011 09:00 | Видян 16738 пъти

Евровизия става Чалгавизия

Евровизия отново се оказа горещ картоф за БНТ. Едни от най-популярните ни изпълнители любезно отказаха да влязат в състезанието. Но и в най-милите отговори прозират проблеми в новия регламент на конкурса. Организаторите са пропуснали да дадат достатъчно време на родните творци, в което да създадат ако не световен хит, то поне прилична песен, пише вестник СУПЕР 19'.

Изборът ще протече в два дни. На 22 февруари ще гласува журито от новосъздадената Академия Евровизия. На следващия ден своя вот ще дадат и тв зрителите. Победителят ще бъде определен след сумиране на резултатите от двата дни. Избраникът ще представя страната ни на Евровизия в Дюселдорф, Германия. Нашият кандидат ще пее на 12 май, във втората полуфинална вечер. Конкуренцията не е за подценяване - Израел, Македония, Дания, Беларус, Холандия, Латвия, Босна и Херцеговина, Естония, Украйна, Кипър, Румъния, Австрия, Словения, Швеция, Молдова, Белгия, Ирландия и Словакия. Финалът е на 14 май.
До Дюселдорф обаче ще се стигне след известни перипетии. Защото БНТ получи "Не" от Графа, Б.Т.Р., Любо Киров, Невена Цонева, Орлин Павлов... Отказите на повечето са пратени в писмен вид.

А на тяхно място се натискат силикиновите ни гърли. Оказа се, че да пеят Германия са мераклии цяла армия от фолк певици. Генералът е Преслава, която все още не е решила с коя песен от богатия й репертоар ще се представи. Следва Десилсава, Андреа, Анелия, а се говори и за Алисия. Така конкурсът може спокойно да се прекръсти БГ Чалгавизия.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Дъщеря ми няма да се омъжи за беден...

"Бил Гейтс обяснява защо дъщеря му не може да се омъжи...

Интересната връзка на Iron Maiden с...

Трябва да признаем, че 90-те години не са най-успешният...

Няма коментари към тази новина !