Кристалина се гласи за премиер, Плугчиева – за президент

22.01.2011 09:00 | Видян 5243 пъти

Кристалина се гласи за премиер, Плугчиева – за президент

Депутатът от БСП Георги Божинов даде ГЛАС на упоритите слухове, че Кристалина Георгиева загрявала на резервната скамейка за премиер. За разлика от президентския пост, който не може да заеме поради конституционното изискване за престой в страната, премиерският е със свободен режим.
Не е случайно, че след всички СРС-компромати, изтекли през последните дни, единственият чист и принципен от големите играчи изглежда Симеон Дянков. А той, както е известно е човекът на Кристалина у нас. Този коментар се пови на няколко пъти през седмицата с различни говорители. Говори ли това за подчертаване от страна на Щатите кой е новият им Мистър Клийн в България, питат се политическите наблюдатели, след като дуетът Борисов – Цветанов стана жертви на атаки чрез приятелски огън от МВР.

Според вътрешни източници от ГЕРБ Кристалина открай време гласяла момчетата от кръга на Световната банка за ударна група. Служители на банката, освен нея и Дянков, са били външният министър Николай Младенов, зам.-министърът на здравето и други отговорни фактори в кабинета.
Немците, които също открай време имат тежка дума за блгарските дела, също можели да оттеглят подкрепата за Бойко. Това дава основание усилено да се говори за подготвяне на бившият ни посланик в Германия и ексвицепремиер Меглена Плугчиева ще се кандидатира за президент. Тя разчита на подкрепа от президента, за когото не е трудно да осигури и рамо от БСП. ДПС също е работило с нея като зам. – министър в тяхното министерство на земеделието по царско време.

Доста гадателки, ясновидки и астроложки също предрекоха, че жена най-накрая ще стане държавен глава в родината. Вероятно това също налива вода в мелницата на Плугчиева, тъй като и президентът, и лидерът на БСП, и този на ДПС са суеверни хора. Такъв обаче е и премиерът Борисов, който може да извади дамско асо от ръкава.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ето кои грабнаха статуетките на...

За поредна година на Световния ден на театъра – 27 март,...

Преоткрих женския полов орган. Живи...

"Аз два пъти ходих на Пинг Понг шоу в Тайланд. Предлагах...

Няма коментари към тази новина !