Олигархът Прокопиев се изнизва, за да не съсипе министър

13.08.2010 16:20 | Видян 4488 пъти | Гласували 1

Олигархът Прокопиев се изнизва, за да не съсипе министър

Операция Всичко коз, но срещу ВЕСТНИКАРСКИ, имотен и каолинов олигарх. Нещо такова се очертава през последните дни около лидера на индустриалците и работодателите в България Иво Прокопиев.
Вероятно по тази причина сайтът на бившата тв звезда Николай Бареков bnews пръв предрече изнизване от родината за разградския бос.

Денят Х бил 12 август. А дестинацията остава неизвестна.
Различни източници на в. Супер 19’ пращаха многодетното семейство в Югоизточна Азия, Южна Америка и Карибите и Южна Африка – страна с бая услужливи власти, където по традиция се отдават на изгнание богатите българи (Кръгът Орион, Таки и кой ли не още).
Известен, много богат и много силен бизнесмен и не по-малко виден и могъщ политик от Тройната коалиция държали всички козове срещу Прокопиев, говори София. А властта предпочела да играе пас.
Всъщност, премиерът мъдро се дистанцира от всички бизнес войни, в които се опитват да го въвлекат. И с право...
Особено при положение, че ако ситуацията около Прокопиев се развие неблагоприятно, един много близък до него министър като нищо щял да изгори. Той бил дал напоследък на близки до разградския бос фирми две твърде апетитни концесийки. И бил засичан да обсъжда на висок глас с магната на вечеря в известен ресторант в Лозенец разпределения на други.
Не е тайна, че в един от първите броеве на Супер 19’ Иво и министърът бяха сложени в Кръга Вашингтон, който управлява по един удивително неуспешен начин българската икономика през последната година. И в реузлтат на това само ние и Гърция още сме на минус, докато Европа вече излиза от кризата според официалните и неподправени брюкселски данни.

Именно на този мозъчен тръст и неговата програма 2020, щедро подкрепена отвъд Океана с милиардите на борсовия спекулант Сорос, се дължи издигането на Кристалина Георгиева, нейния подчинен Симеон Дянков и неговия състудент Трайчо Трайков начело на върха на властта.
Връзките са опасни за властта най-вече заради въвличането от мълвата на банкерката Цветелина Бориславова в кръжока. Говори се, че в последно време тя била оттеглила подкрепата си за въведените не без нейна помощ във властта “вносни” прехвалени икономисти.
За които елементарните икономически закони се оказаха несмилаема материя. Пък и какво им дреме. Сметката я плаща “шибаният народ”.

Слуховете станаха официални с напускането на съпругата на боса Галя Прокопиева от ръководната позиция във фамилния вестник Капитал преди две седмици. Дотогава само се шушукаше за изнасяне на белите пари за черни дни на Иво и най-вече за пренасяне на семейството му на сигурно място, далече - далече от родния Разград.
До редакционното приключване на броя, въпреки позвъняванията и съобщенията от Супер 19’, пуснати до Прокопиев, не постъпи коментар от негова страна по темата. Готови сме да му предоставим трибуна по всяко време.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Няма коментари към тази новина !