След Горбачов Бинев се видя и с Ленин

10.11.2010 09:20 | Видян 2873 пъти

След Горбачов Бинев се видя и с Ленин

Евродепутатът ни Слави Бинев, който бе на официална визита в страните от Латинска Америка се срещна с вицепрезидента на Еквадор Ленин Морено.
Посещението на Бинев бе във връзка с провелата се в Куенка среща между представители на Европейския съюз и членове на местните парламенти.

Делегатите на ЕС бяха лично посрещнати от вицепрезидента Морено, а основна тема на разговорите бе интеграцията в латиноамериканския регион.

В дискусия с членовете на делегацията, в която участва лично и президента на Еквадорския парламент Негово превъзходителство арх. Фернандо Кордеро Куева Бинев сподели, че интеграцията е празна дума, ако истинските отношения не се ползват. Интеграцията не се дава от ЕС, а от хората в ЕС. Ние сме хората, които трябва да запълним смисъла и значението на думата интеграция, за да бъде тя жива, витална и да носи смисъл, каза още Бинев.

След разговорите членовете на делегацията присъстваха на награждаването на Президента на Латиноамериканския парламент Хорхе Писаро Сото, който получи отличие за работата си за укрепване на връзките между Латиноамериканските държави и ЕС.

Бинев поднесе поздравленията си на Сото, който от своя страна го покани на лична среща в Чили в края на месец ноември.

Освен срещите с официалните политически лица на латинска Америка Бинев се срещна с представляващите българската общност в региона, сред тях посланика на България във Венецуела г-н Венцислав Иванов, почетния консул на страната ни в Еквадор Фаусто Родригес и консула на България в Колумбия д-р Уманя.

В Богота Бинев бе поканен да присъства на официална меса в централната църква на града, която е разположена в непосредствена близост до президентството.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Няма коментари към тази новина !