Слави Бинев защити производителите на облекла и текстил

19.10.2010 17:40 | Видян 3583 пъти

Слави Бинев защити производителите на облекла и текстил

По молба на Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил, евродепутатът Слави Бинев направи изказване в защита на българските производители в Пленарна зала на ЕП късно вчера вечерта в Страсбург.

Изказването на Бинев бе по повод решение на европейските институции да въведат безмитна търговия с Пакистан, което може да се окаже пагубно за българската текстилна индустрия.
Бинев привлече вниманието на Президента и на своите колеги подчертавайки факта, че някои от държавите – членки на ЕС все още не са намерили правилния път към изхода от кризата и България е една от тези страни.

Според Бинев укрепването на европейския пазар трябва да е сред приоритетите на всички държави членки. "Не намирам за правилно природните бедствия в Пакистан да са оправдание за заплахата към европейската търговия, в частност текстилната индустрия”,  подчерта евродепутатът ни и добави, че България е една от най-засегнатите от кризата страни и допускането на Пакистан на европейския пазар ще застраши до голяма степен българското производство на текстил и облекло.

"При криза, два пъти по-приоритетно трябва да бъде опазването на европейския пазар, а безмитната търговия с Пакистан не е пътя по който трябва да вървим, за да изведем Европа от кризата"  добави в заключение Слави Бинев.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Няма коментари към тази новина !